2024. május 6. - Ivett, Frida

Petárdázni idén sem lehet

Petárdázni tavalyhoz hasonlóan idén sem lehet. Úgynevezett kistűzijátékokat december 28-ától december 31-én éjfélig lehet vásárolni a hatósági engedéllyel rendelkező árusoktól. Fontos, hogy minősített terméket vegyünk, olyat, melyen magyar nyelvű tájékozt
2007. december 19. szerda 16:26 - Hírextra
Hozzátette, hogy a kistűzijátékokat 31-én este 6-tól másnap reggel 6 óráig lehet használni. A hibás, sérült vagy megmaradt játékokat még öt napig magunknál tarthatjuk, de vissza kell vinni a forgalmazóhoz, árushoz. Akinél ötödike után tűzijátékot találnak, azt 50 ezer forintra büntethetik, aki használja is, az 100 ezer forint szabálysértési bírságra számíthat.

Jelenleg még nem hirdették ki Magyarországon azt az új kormányrendelet, amely alapján idén szilveszterkor is törvényesen lehet úgynevezett kistűzijátékokat használni. Az idén Magyarországon is életbe lépett európai uniós jogszabály ugyanis szigorúbb, illetve teljesen eltérő, emiatt gyakorlatilag az eddig engedélyezett pirotechnikai játékokat sem lehetne forgalomba hozni itthon. Hogy ez ne történhessen meg, egy jogszabály módosítást került a kormány elé. A kabinet elfogadta az új szabályozásról szóló rendeletet, de még nem hirdették ki.

A rendőrség szerint az embereknek nem kell foglalkozniuk a jogszabályok változásával. Azt ajánlják, hogy mindenki az engedéllyel rendelkező árusoktól vásároljon, akkor biztosan nem kerülhet összetűzésbe a törvénnyel.

A magyarországi, engedéllyel rendelkező árusok feszülten figyelik, hogy a tűzijátékokról szóló módosító rendeletet időben kihirdetik-e, ugyanis óriási raktárkészleteket halmoztak fel. Ha nem hozhatják forgalomba, hatalmas veszteség éri őket. A rendőrség biztos abban, hogy december 28-áig közzé teszik a törvénymódosítást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását