2024. május 4. - Mónika, Flórián

Honvédelmi árvák karácsonya

A szolgálat közben balesetben elhunyt katonák gyermekei számára rendezett szerdán ünnepséget a Honvédelmi Minisztérium a Stefánia Palotában, amelyen Vadai Ágnes államtitkár megajándékozta az árvákat.
2007. december 19. szerda 14:28 - Hírextra

Vidékről és Budapestről egyaránt érkeztek az anyák gyermekeikkel, két-három évesekkel és kamaszokkal egyaránt. A 28 meghívott gyermek közül 25 tudott eljönni az ünnepségre, amelyen Vadai Ágnes beszéd helyett B. Radó Lili A három fenyőfa című ünnepi hangulatú meséjét olvasta fel.

Ezek után a jelenlévők megtekintették a Nevesincs Színház Hókirálynő című mesejátékát.
Majd elkezdődött az ajándékok kiosztása. Volt aki babaházat, más biciklit kapott. Akik nem tudtak eljönni a Stefánia Palotába, azok is megkapják még a mai napon az ajándékokat - hangzott el a rendezvényen.

Amint azt az MTI munkatársa Vadai Ágnes államtitkártól megtudta, minden egyes családdal tartják a kapcsolatot, megtudakolják, mi lenne a gyerek titkos vágya, mi volna számukra az igazán hasznos meglepetés és azt is számon tartják, ki mit kapott tavaly.

AZ MTI tudósítójának azon kérdésére, hogy a karácsonyi ajándék mellett hogyan támogatják ezeket a családokat, az államtitkár elmondta, állandóan figyelemmel kísérik a családok szociális helyzetét. Ahol pedig nagyobb már a gyerek, segítenek a pályaválasztásban is.

A bensőséges hangulatú ünnepség záróakkordjaként a Honvédelmi Minisztérium megvendégelte a szolgálat közben balesetben elhunyt katonák családját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását