2024. május 3. - Tímea, Irma

Aukciós csúcs született

Magyar aukciós csúcs született vasárnap este. A hazai árverések történetében az eddigi legmagasabb összkikiáltási árról - 750 millió forintról - indult és rekord összeggel - 1,3 milliárdon - ért véget vasárnap késő este a Virág Judit Galéria és Aukciósház
2007. december 17. hétfő 10:47 - Hírextra
180 millióért ment el Munkácsy "Az alvó nagypapa" című alkotása, a másik Munkácsy-festmény a "Teát öntő nő" pedig 90 millióért kelt el - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Budapest Kongresszusi Központban rendezett árverést követően Törő István, a Virág Judit Galéria és Aukciósház társtulajdonosa.

Összesen 247 tétel szerepelt a Virág Judit Galéria és Aukciósház vasárnapi árverésén. A téli aukció középpontjában a két Munkácsy-alkotás állt. Az 1887 nyarán festett "Az alvó nagypapa" című Munkácsy-festmény, 50 millió forintos kikiáltási árról indult és végül 180 millió forintnál ütötték le. Munkácsy másik műve, a "Teát öntő nő", 40 millió forintos kezdőárról indult és 90 millióért kelt el.

A téli aukció kínálatában számos remekmű szerepelt, és több alkotás is 10 millió felett kelt el. A XX. század első évtizedének kiemelkedő darabja Rippl-Rónai József Anella virágot tart című alkotása, amelyet szintén nagyon magas áron - 40 millió forintért vittek el. Gulácsy Lajos lírai műve, az 1911 körül készült Lány virágzó vadrózsabokorral című képét pedig 50 millió forintnál ütötték le.

Minden várakozást felülmúlt a vasárnap este, egy elérhetetlennek tűnő csúcsot döntött meg a mostani aukció - összegezte az árverést Törő István. Minden összejött, a kvalitásos képek és a vásárlóerő, tette hozzá a társtulajdonos. Arra a kérdésünkre, hogy lehet-e a jövőben ezt a magyar aukciós rekordot tovább emelni, Törő István azt mondta: szerinte ez talán évekig nem fog újra sikerülni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását