2024. május 5. - Györgyi

Dr. Sági Györgyné Rejtő Ildikó kapja a Nemzet Sportolója címet

A kormány szerdai ülésén elfogadta Bajnai Gordon, sportot felügyelő önkormányzati és területfejlesztési miniszter előterjesztését, így a sportszakma ajánlásával összhangban dr. Sági Györgyné Rejtő Ildikó kapja a Nemzet Sportolója címet.
2007. december 12. szerda 16:03 - Hírextra

A címet a kétszeres olimpiai bajnok tőrvívónő ünnepélyes keretek között veheti majd át, a közeljövőben - áll az ÖTM közleményében.

Elbert Gábor sportszakállamtitkár a Nemzet Sportolóival folytatott keddi egyeztetés után javasolta Sági Györgyné Rejtő Ildikót új tagnak a társaságba. A Nemzet Sportolói a többség javaslata alapján, egyetértésben nevezték meg jelöltjüket.

A 12 kiválóságból álló "klubban" Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok kalapácsvető szeptember 29-i halálával üresedett meg egy hely.

A sporttörvény értelmében a Nemzet Sportolója cím havi nettó 500 ezer forintos életjáradékkal jár együtt, s azon 60 évnél idősebb, kimagasló eredményt elért sportolónak adományozható, aki aktív sportpályafutását követően is kimagasló szerepet töltött be a honi sportéletben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását