2024. május 6. - Ivett, Frida

Hamis áru, korrupt vámos

Kínában készült hamisított márkás termékeket importáló bűnszövetkezetet göngyölt fel a New York-i rendőrség: a tíz letartóztatott személy által az amerikai piacra becsempészett áruk értékét 200 millió dollárra becsülték, mármint abban az esetben, ha a már
2007. december 6. csütörtök 19:14 - Hírextra

A rendőrség egy éve nyomozott a Newark kikötőjébe érkező konténerek ügyében, amelyek rakománya az iratok szerint Nike sportcipőkből, Chanel táskákból más luxustermékekből állt.

A banda leleplezése érdekében a vámőrség egyik tagja a rendőrséggel egyetértésben eljátszotta a korrupt vámtiszt szerepét, és összesen 500 ezer dollárnyi (86 millió forint) vesztegetési pénzt vett fel a csempészektől. A nyomozók az "álkorrupt" vámos és a banda tagja között lezajlott több száz beszélgetést rögzítették és a legtöbb találkozójukat titokban filmre is vették.

A szerdán bíróság elé állított csempészekre akár 35 évi börtönbüntetés is várhat.

A vádlottak közül a 70 éves, New York-i illetőségű Michael Chu több mint 100 ezer dollár vesztegetési pénzt fizetett ki és húszegynéhány konténernyi hamisított árut vámoltatott el, fő cinkosa, a 38 éves Grace Quezon, alvilági nevén Charmaine Dabao 400 ezer dollárt perkált le több mint 25 konténernyi hamis áru behozatalakor.

Hogy ezeket eladták-e a továbbiakban márkás termékként, arról már nem számolt be a rendőrség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását