2024. május 6. - Ivett, Frida

Budakalász reloaded

A régi polgármester újraválasztásával és az új önkormányzati tagok megválasztásával várhatóan működőképes lesz Budakalász önkormányzati testülete - hangsúlyozta hétfőn a távirati irodának nyilatkozva Bocsi István, a település jegyzője.
2007. december 3. hétfő 16:03 - Hírextra
A Pest megyei település jegyzője emlékeztetett arra, hogy Parlagi Endre, a Nemzeti Fórum Egyesület színeiben, a Fidesz támogatásával lett 2006-ban a település polgármestere. Ezt követően nézeteltérése támadt a legnagyobb ellenzéki párt színeiben megválasztott önkormányzati képviselőkkel, így például az alpolgármester személyében sem tudtak megállapodni.

Az ellentétek megoldása az lett, hogy a Fidesz és a Budakalász Baráti Kör szövetséget kötött két MSZP-s képviselővel és elérték, hogy 2007 szeptember 3-án a testület feloszlatta önmagát.
A régi új polgármester a vasárnapi választáson már csak a Lezsák Sándor nevével fémjelzett Nemzeti Fórum Egyesület támogatásával indult.

Az összesített eredmények alapján a szavazásra jogosult 8.112 polgár közül 3.353-an adtak le érvényes szavazatot. Parlagi Endrére közülük 1.571 (46,85 százalék) adta a voksát. A 17 tagú testület összetétele azonban jelentősen megváltozott: bejutott a Nemzeti Fórum kilenc jelöltje, a Fidesz és a Budakalászi Baráti Kör két-két, az MSZP pedig egy képviselővel rendelkezik az új testületben. Hárman a Budakalászért Védegyletet képviselik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását