2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Sugárzó határátlépés

A tűréshatárnál negyvenszer nagyobb a sugárzási értéke annak a 481,4 grammnyi porszerű radioaktív anyagnak, amelyet szerdán foglalt le a szervezett bűnözés elleni szlovák hivatal. Ezt Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója nyilatkozta a szlovák
2007. november 30. péntek 07:39 - Hírextra
"Egy olyan üzletet próbáltunk figyelemmel kísérni a szlovák és magyar rendőri szervek képviselőivel, amelynél adásvételre került volna sor - mondta Petőfi Attila. - Az ügyletben résztvevő személyeket, illetve az egész folyamatot próbáltuk kontroll alatt tartani mind a szlovák, mind a magyar területen, s egy időben, egyszerre, tegnap 14 órakor a határ innenső és túloldalán végrehajtottuk az akciót."

A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője közölte: a magyar és a szlovák szerveknek egyelőre nincsenek pontos információi azzal kapcsolatban, hogy mire és hová szánták a Szovjetunió egyik, közelebbről még meg nem nevezett utódállamából származó anyagot. "A nyomozás kezdeti szakaszában vagyunk, erre is ki fog terjedni a figyelmünk" - tette hozzá.

"A szlovák kollégák információi alapján indult az eljárás - számolt be az előzményekről Petőfi Attila. - Gyakorlatilag arról van szó, hogy Csehországban eljárás alá vontak néhány személyt, akik megpróbáltak sugárzó anyaggal kereskedni. Itt viszont nem volt anyag a birtokukban." Mint mondta, ezután került látótérbe két olyan ukrán személy, aki tegnap Ukrajnából Magyarországra utaztak, majd Szlovákia felé akarták elhagyni az országot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását