2024. május 7. - Gizella

Bajnai a kiemelt projektekről

Az uniós támogatású, kiemelt projektek közül újabb 71-et fogadott el a kormány szerdán délelőtt. Ez 135 milliárd forintos beruházást jelent, amely 200 milliárdnyi fejlesztést indít el - jelentette be Székesfehérváron Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, és Ba
2007. november 28. szerda 19:36 - Hírextra
Az uniós támogatásnak köszönhetően megújul egyebek között a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely. A világ első makett városaként megépülhet a középkori Fehérvárt bemutató fél futballpályánál nagyobb modell, valamint az egykori koronázó bazilika egy hajója - jelentette be Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere.

A támogatott projektek egy része a turizmus fejlesztését szolgálja. Ilyen például a büki gyógyfürdő fejlesztése, a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely és Királyi Sétány építése, a máriapócsi bazilika rekonstrukciója, vagy a nyíregyházi állatkert fejlesztése.

A támogatások közül összegét és jelentőségét tekintve is kiemelkedik a Záhony és térségének gazdasági fejlődését szolgáló infrastruktúra-csomag, amely megvalósulása után a város Európa keleti kapujává válhat. Folytatódik a közlekedés fejlesztése: felújítják például a Margit-hidat, ezen kívül számos alsóbbrendű utat is, főként a hátrányos helyzetű térségekben.

A most elfogadott projektek egy része az e-közigazgatás fejlesztését szolgálja, míg jut támogatás a megkezdett kórházi fejlesztések folytatására is.

Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter elmondta: ez a 135 milliárd forintos uniós támogatás 200 milliárd forintnyi beruházást indít el az önrészekkel, finanszírozásokkal együtt. Olyan fejlesztéseket fogadtak el, amelyek a foglalkoztatást az ország gazdasági növekedését szolgálják. Júliusban döntöttek korábban kiemelt projektekről, akkor 258 fejlesztést fogadtak el, legközelebb januárban döntenek kiemelt uniós pályázatokról. 216 projekt közül most pedig 71-et fogadott el a kormány.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását