2024. május 2. - Zsigmond

Grizzlik palira véve - intelligens jávorszarvasok

Az amerikai Yellowstone és Grand Teton nemzeti parkokban a jávorszarvasok a kamionok és az autók által sűrűn használt utak közelébe húzódnak, amikor fialni készülnek. Így játsszák ki a grizzliket, amelyek felelősek kicsinyeik 90 százalékának pusztulásáért
2007. november 25. vasárnap 13:55 - Hírextra
A medvék ugyanis tartanak az autóktól és 500 méteres távolságon belül egy sem látható belőlük.
Az amerikai Wildlife Conservation Society munkatársai sok évi megfigyelés alapján rájöttek, hogy a medvék szaporodásával egyidőben a jávorszarvasok egyre közelebb kerülnek az utakhoz. A rekord 45 méter. És fialás után addig maradnak ott, amíg a kicsik meg nem erősödnek. Azokon a területeken, ahol nincsenek medvék, ez a jelenség nem figyelhető meg.

Kenyában egyes majomfajták, Nepálban a szarvasok szintén úgy védekeznek a ragadozók ellen, hogy közel mennek a házakhoz vagy a parkőrök megfigyelőhelyeihez.

Olaszországban a seregélyek is a városba költöznek a vadászok elől, és a kócsagok az autósztrádák közelében fészkelnek, ahol nagyobb biztonságban érzik magukat - írta a Corriere della Sera című olasz lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását