2024. május 3. - Tímea, Irma

Az utolsó érintetlen sziget New Yorkban

New York városának adományozták az utolsó érintetlen - eddig magáncég birtokolta - szigetet a világvárosban, hogy környezetvédelmi terület lehessen a jövőben.
2007. november 21. szerda 22:32 - Hírextra

A South Brother Island 2,8 hektáros sziget az East Riverben Bronx és Queens között. A szövetségi kormány kétmillió dollárt biztosított megvásárlására a Trust for Public Land alapítványnak, amely aztán a városnak adományozta. Az eddigi tulajdonos, egy homok- és sóderkitermelő vállalat az 1970-es években mindössze tíz dollárért jutott hozzá a szigethez.

A sziget, amelyről pompás kilátás nyílik a Manhattan felhőkarcolóira, központi helyen található a városban, bár csak csónakkal lehet megközelíteni. A megoldással a cél az volt, hogy ne ipartelep vagy börtön létesüljön területén, mint más szigeteken, és hogy a különféle védett, ritka madarak, így hókócsagok és bakcsók továbbra is nyugodtan fészkelhessenek, költhessenek rajta. A döntés összefüggésben áll azzal a törekvéssel, hogy környezetvédelmi szempontból megtisztítsák a Bronxot övező területeket - mutattak rá az illetékesek.

Várhatóan csak a természetbarátok tervbevett ökoturizmusa fogja időnként háborítani a sziget élővilágának ez idáig szerencsésen megőrződött nyugalmát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását