2024. május 5. - Györgyi

Kivásárolták az Allianz Arénát

A Bayern München labdarúgócsapata megszerezte a kisebb bajor klub, az 1860 München tulajdonrészét is a közösen használt Allianz Arénában. Albrecht von Linde, a másodosztályban szereplő 1860 elnöke elmondta, a klubnak nem volt más választása.
2007. november 20. kedd 10:20 - Hírextra
"Az anyagi csődtől mentett meg minket a Bayern, amikor 2006 májusában kifizette a ránk eső 11 millió eurót az Allianz Arena tulajdonjogának 50 százalékáért. Mi viszont csak akkor lehetünk társtulajdonosok, ha 2010-ig előteremtünk 30 millió eurót. Erre csak akkor lenne esélyünk, ha egy olajsejk állna a klub mögé, ebben azonban nem igazán hiszek."
A vezető hozzátette: 2025-ig a kisebb müncheni klub bérlőként használja az arénát.
"2010-ig a hazai meccseink bevételein osztozunk a Bayernnel, ráadásul 1,2 millió eurót is kapunk azért az írásos nyilatkozatért, mely szerint soha többet nem kívánunk tulajdonrészt szerezni az Allianz Arénában."
Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere kijelentette: az üzlet megkötésével klubja két évvel gyorsabban törleszteni tudja azokat a kölcsönöket, melyeket az aréna építése előtt vett fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását