2024. május 14. - Bonifác

88 halott

88-ra nőtt a kelet-ukrajnai Zaszjadko bányában vasárnap történt sújtólégrobbanás halálos áldozatainak száma, közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma kedd reggel. Így a hétvégi baleset lett az ország történetének legsúlyosabb bányaszerencsétlensége.
2007. november 20. kedd 09:36 - Hírextra
A mentőalakulatok még 12 eltűnt embert keresnek a bányában, bár hétfőn szakértők úgy nyilatkoztak, hogy szénbányában uralkodó körülmények ismeretében gyakorlatilag nincs esély arra, hogy a még lent lévők közül bárki túlélje a szerencsétlenséget. A vasárnap hajnali detonáció idején körülbelül 450 munkás volt a föld alatt.

Az Ukrajna egyik legnagyobb szénbányájának számító Donyec-medencei Zaszjadko bányában korábban négy nagy baleset történt.

Az ország posztkommunista történetének eddig legnagyobbnak számító bányaszerencsétlensége 2000 márciusában történt: akkor 80 bányász halt meg.

Az 1999-es esetben ötvenen haltak meg, 2001-ben 55 áldozatot követelt a sújtólégrobbanás, 2002-ben pedig 20-an vesztették életüket hasonló okokból. Legutóbb, 2006 szeptemberében 13-an haltak meg egy szerencsétlenségben.

Az ukrán bányákat a világ legveszélyesebb szénkitermelő helyei közé sorolják. Több helyen még a szovjet érából származó, ósdi felszereléseket használnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását