2024. május 3. - Tímea, Irma

Szili: nincsenek zsoldosaim!

Nekem zsoldosaim nincsenek, politikai barátaim viszont nem csak egy oldalról vannak, mert a politikámat nem konfrontációra, hanem kooperációra és kompromisszumokra építem - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke. Az interjú a Heti Válasz
2007. november 15. csütörtök 09:34 - Hírextra
Egy sikeres párt sikeres politikusa akarok lenni, és nem hiszem, hogy bármelyik társam betlire játszana - fogalmazott a házelnök arra az újságírói felvetésre, hogy a szocialisták veszítenek támogatottságukból, jelenleg 15 százalékon állnak, és Szili Katalinnak egyfajta szelepszerep jut.
Arra a kérdésre, hogy valószínűnek tart-e egy olyan forgatókönyvet, amelyben az MSZP a következő választások előtt ismét kormányfőt váltana, az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: minden megtörténhet, ami egyszer már előfordult, és persze az is, amire még nem volt példa.

Hozzátette: az biztos, hogy a szocialista párt nem vághat úgy neki a következő választásoknak, hogy ne induljon meg népszerűségének emelkedése. Az MDF már megélte azt, hogy nem tudott fordítani - jegyezte meg a házelnök.

Szili Katalin szerint ezt úgy lehet elkerülni, hogy a "hogyanon" változtatnak, és még időben lépnek.
Ha egy repülő zuhanni kezd, van egy pont, amikor még fel lehet emelni, de ha ennél mélyebbre esik, akkor biztosan lezuhan - hangoztatta a házelnök, aki bízik abban, hogy nincsenek még túl ezen a ponton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását