2024. május 2. - Zsigmond

Adományautó szívbeteg gyerekeknek

A Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának munkáját segíti a Skoda márka 1000. Roomsterje, amelyet a cég fennállása óta kiszállított 400 000. gépkocsi átadása alkalmából adományozott a kórháznak a Porsche Hungária.
2007. november 14. szerda 20:45 - Hírextra

A központban évente mintegy 600 szívműtétet és 400 katéteres beavatkozást végeznek, ugyanis ez az intézmény látja el az ország valamennyi, ilyen betegséggel kezelt gyermekét. A gyermekkardiológiai központban végezték el nemrég az első gyermek-szívátültetést.

Az adományautó segíti mostantól az orvoscsapat mozgását. A gépkocsi fenntartásához a Porsche Hungária a Shell üzemanyag-szállítóval együtt ad támogatást, és később a kocsi szervizelését és alkatrész-utánpótlását is segíti.

A 1,4 literes dízelmotoros gépkocsit Méhn Imre márkaigazgató adta át Szatmári Andrásnak, a Gyermekszív Központ vezetőjének és Sápi Erzsébetnek, a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány elnökének.

Az autóforgalmazó cég nyolc évvel ezelőtt kezdte meg az együttműködést a gyermekkardiológiai központtal, és azóta több mint 20 millió forintos támogatást adott az intézet alapítványának. A pénzből életmentő műszereket vásároltak - tájékoztatta az MTI-t a gyógyító központ.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását