2024. május 4. - Mónika, Flórián

Divattervezők dzsemborija

25 európai divattervező vállalkozott arra, hogy új ruhát kreáljon Walt Disney filmjeinek világszerte ismert hősnői számára. A kreációkat hétfőn árverezi el a párizsi Christie,s aukciós ház az UNICEF, az ENSZ gyermekalapja javára.
2007. november 13. kedd 20:41 - Hírextra
A Párizs környéki Euro Disney és a gyermekvédelmi szervezet által kíírt jótékonysági pályázatra olyan ismert divattervezők neveztek be többek között, mint a francia Nathalie Garcon, Léonard, Chantal Thomass, Franck Sorbier, a brit Vivienne Westwood és Paul Costelloe, vagy a spanyol Hannibal Laguna és Agatha Luiz de la Prada.

A Baccarat kristálycég megbízásából Corinne Cobson tervezett új ruhát Hamupipőkének rockkirálynőként, varázscipőt pedig Doc Martens kreált számára.

Nathalie Garcon A Szépség és a Szörnyetegből az előbbit öltöztette újra szőrmével szegett elegáns udvari kabátba, amelyet a La Belle csipkeszoknya fölött visel.

"Az ilyesfajta munka fényűzést jelent az alkotóműhelyek számára és izgalmas szakmai kihívás, emellett persze fontos a hátrányos helyzetű gyermekek ügye" - akiknek javára elárverezik majd az alkotásokat.

Francois Banon, a jótékonysági akciót kezdeményező Disneyland Paris alelnöke azt emelte ki, hogy a felhívás alkalmat jelentett az európai divatművészek számára az egyetemes álmok újraértelmezésére, méghozzá egy gyermekvédő akció keretében.

A divattervező műhelyek előírásainak megfelelő 25 egyedi Disney-hősnői öltözék november 16-tól látható a párizsi Christie,s kiállítótermeiben - és november 19-én árverezik el a "mesés" ruhakölteményeket.

(MTI-Panoráma)
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását