2024. május 3. - Tímea, Irma

Két éves eltiltást is kaphat Kovács Ági

Maximálisan két évre tilthatják el a vizsgálat megtagadásáért Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónőt - ezt Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke mondta az MTV reggeli műsorában. A műsor vendége volt maga a sportoló is, akit elmondás
2007. november 9. péntek 12:32 - Hírextra
Kovács Ági elmondta: teljesen nyugodt szívvel jött el a vizsgálatról. Előtte azonban még aláírattak vele néhány formanyomtatványt, az egyik fejlécén a doppingvizsgálat megtagadása állt. Kérdésére az ellenőrök csak annyit mondtak, hogy ez nem arról szól, és nem lesz semmilyen következménye, majd néhány nap múlva visszatérnek egy újabb vizsgálatra. Ennek ellenére csütörtökön a Magyar Antidopping Csoport (MACS) közleményében azt írta, hogy megtagadta a vizsgálatot, ezért feljelentették a szövetségnél.

Október 30-án reggel bejelentés nélkül keresték fel Kovács Ágit a Kőér utcai uszodában. A sportolónak azonban a Hilton Hotelben kellett megjelennie, ahol Roger Moore-ral volt találkozója. Az angol színész ugyanis őt kérte fel az UNICEF nagykövetének. Ági akkor nem tudott elég mintát produkálni, ezért arra kérte az ellenőröket kísérjék el a hotelbe, ahol a találkozó után újra mintát vehetnek. Az ellenőrök akkor elengedték és azt jelezték, majd néhány nap múlva visszatérnek a vizsgálatra.

Kilenc napig azonban senki sem jelentkezett, míg csütörtökön megjelent egy olyan közlemény, miszerint Ági megtagadta a mintavételt és 18 órára jelenjen meg egy kijelölt laborban vizsgálatra. A sportoló ennek eleget is tett. A MACS emellett fegyelmi eljárást kezdeményezett, amit az úszó szövetség megindított. A mintát levették, eredményét azonban még nem tudni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását