2024. május 6. - Ivett, Frida

Húszmilliós kártérítés a jegyzőnek

Az önkormányzattal szemben - elmaradt jövedelmén túl kártérítésként és perköltségként - összesen 24 millió forint kártérítést ítélt meg a Tatabányai Munkaügyi Bíróság első fokon Esztergom két éve elbocsátott jegyzőjének - erről pénteken az érintett tájéko
2007. november 9. péntek 20:25 - Hírextra

Csomor Sándor emlékezetett rá, hogy kétszer mentették fel a jegyzői posztról. Először két éve, amikor az esztergomi élményfürdő építésénél nem írt alá törvénytelennek tűnő dokumentumokat. Később újra felmentették, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt; a jegyző birtokában van ugyanakkor a polgármester által aláírt esküokmány.

Az MTI korábban beszámolt róla, hogy a jegyzőt a munkaügyi bíróság jogerősen visszahelyezte pozíciójába, a határozat végrehajtására a közigazgatási hivatal is figyelmeztette a polgármestert. A ítéletet az önkormányzat nem hajtotta végre, ezért a várost a bíróság 200 ezer forintra büntette, és kilátásba helyezte, hogy ha rendelkezését nem teljesítik, karhatalmat biztosít a volt jegyzőnek hivatala elfoglalására.

A számára kedvező munkaügyi döntést a korábbi jegyző október 18-án egy testületi ülésen saját kezűleg osztotta ki a képviselőknek, akik az akció után újra kimondták, nem állítják vissza Csomor Sándor közszolgálati jogviszonyát.

A volt tisztségviselő az MTI-nek elmondta, Meggyes Tamás 2000 óta tartó polgármestersége alatt az ötödik jegyzőt fogyasztja a város, akik közös megegyezéssel, végkielégítéssel váltak meg széküktől. Ezt neki is felajánlotta a polgármester, de ő ezzel nem élt. Az "ajánlat" elutasításának napján fegyelmi eljárás indult ellene.

Esztergom sajtófelelőse, Takács István az MTI-nek elmondta, az önkormányzat az ügyről akkor alakítja ki hivatalos álláspontját, ha a 24 milliós bírságról szóló értesítést megkapja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását