2024. május 5. - Györgyi

Koszorúzással fejeződtek be a megemlékezések

Katonai tiszteletadás mellett, koszorúzással fejeződtek be vasárnap a budapesti Hősök terén az 1956-os forradalom és szabadságharc 51. évfordulója alkalmából rendezett állami megemlékezések.
2007. november 4. vasárnap 20:23 - Hírextra

A gyásznapon Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint '56-os szervezetek és diplomáciai testületek képviselői helyeztek el koszorút a ismeretlen katona sírjánál.

A rendezvény idejére a tér közepén álló, angyalt tartó obeliszket fekete lepelbe burkolták, rajta egy lyukas nemzeti színű zászlót helyeztek el.

A Hősök tere környékét kordonnal zárták le. Mögülük tüntetők folyamatos kiabálással, fütyüléssel, dudaszóval és légvédelmi szirénázással próbálták megzavarni a megemlékezést.

Az Andrássy út két oldalán, a Hősök terével szemben mintegy százötven ember gyűlt össze, közülük többen a Szabadság téri demonstrációról érkeztek. A kordonok mögött és az Andrássy út egyik oldalán rohamrendőrök várakoztak, de intézkedésre nem volt szükség.

A megemlékezés végén a kormányellenes jelszavakat skandáló, a miniszterelnököt gyalázó emberek elhagyták a helyszint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását