2024. május 6. - Ivett, Frida

A németek gáncsolják Platinit

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) nem támogatja Michel Platininek, az európai futballszervezet (UEFA) elnökének törekvését a Bajnokok Ligája átalakítására. Theo Zwanziger, a DFB elsőszámú vezetője szerint hibás döntés lenne az országos kupasorozatok győzt
2007. október 27. szombat 12:21 - Hírextra
"A hazai kupa egészen más, mint a bajnokság, nagyon gyakran nem a legjobb csapat nyeri, ez egyébként az egyik legnagyobb varázsa" - mondta Zwanziger. "A kupagyőztesek részvételével gyengülne a BL mezőnye, hiszen nagyon gyakran másodosztályú vagy az élvonalban a kiesés ellen küzdő csapat lesz kupagyőztes."

Zwanziger hozzátette: ha az UEFA kongresszusán a tagországok elfogadják Platini javaslatát, akkor Németországban változtatnak a kupa közel fél évszázada változatlan lebonyolítási rendszerén annak érdekében, hogy minél kevesebb esélye maradjon egy kiscsapatnak a végső sikerre, ami azzal is járna, hogy a kisebb klubok számára érdektelenné válna a sorozat.

"Bízunk a küldöttek józanságában és abban, hogy belátják, a nemzeti kupaküzdelmek rangját nem a Bajnokok Ligája-részvétel felkínálásával kell emelni. Nálunk, vagy Spanyolországban, Angliában, Olaszországban komoly tekintélye van a kupának is, ami a szövetségek remek marketingmunkájának is köszönhető."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását