2024. május 2. - Zsigmond

Új kezelés a pikkelysömörre

A hazánkban 140-200 ezer embert érintő pikkelysömör új kezelési lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a genetikai eredetű krónikus bőrbetegségben szenvedő páciensek szombaton a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján - tájékoztatott Gyulai Roland, a
2007. október 26. péntek 12:16 - Hírextra

A pikkelysömör világnapon - amelyet 2004 óta rendeznek meg világszerte és idén második alkalommal Magyarországon - a betegek figyelmét éppúgy fel kívánjuk hívni az új kezelési lehetőségekre, mint a döntéshozókét ezek támogatásának fontosságára - mondta az egyetemi adjunktus.

A betegség a fiatalokat és időseket egyaránt érint: jellemzően 18-20 éves korban vagy a betegek ötvenes éveiben jelentkezik először, de bármely életkorban előfordulhat. Tünetei, a száraz, pikkelyesen hámló gyulladt bőrfoltok a test bármely területén megjelenhetnek, ez nemcsak a betegek önértékelésére hat rendkívül negatívan, de a párkapcsolatukra, sőt a munkavállalási lehetőségeikre is - közölte a klinika pikkelysömör ambulanciájának vezetője.
A szakember elmondta, az érintettek közül sokan még ma sem tudnak arról, hogy a hagyományos gyógyszeres és helyi kezelés mellett léteznek olyan fényterápiás és új gyógyszeres eljárások is, amelyek jelentősen javíthatnak életminőségükön. A fényterápiás eljárások között is egyedülállónak számít az a lézeres kezelés, amelyet hazánkban csak a szegedi bőrklinikán alkalmaznak. Ugyancsak újdonság az a mintegy két éve alkalmazott infúziós és injekciós kezelés is, amellyel a legsúlyosabb pikkelysömörös betegek állapotán tudnak sokszor drámai módon javítani.

A szombati rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek az új kezelési eljárások mellett a klinikán folyó kutatásokkal is - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását