2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hasznos ajándék a mentősöknek

100 darab GPS-t ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) egy nyíregyházi építési vállalkozó. Lakatos Mihály a Független Hírügynökségnek azt mondta: a családjában előfordult olyan haláleset, hogy a riasztott mentő nem találta meg időben a megadott
2007. október 19. péntek 12:40 - Hírextra
Ezért is gondolta úgy, hogy a műholdas helymeghatározókkal segíti az amúgy is rossz helyzetben lévő mentőszolgálatot, így talán mások életét megmenthetik.

Az építési vállalkozó pozitív példát szeretne mutatni és elérni azt, hogy akik tehetik, segítsenek másokon. Bár a média mást közvetít, ő hisz abban, hogy vannak Magyarországon jószándékú emberek. Lakatos Miklós péntekig már 10 darab helymeghatározót átadott a mentősöknek, és vállata, hogy az összesen több mint 5 millió forintot érő többi GPS-t is év végéig megkapja az OMSZ.

A szolgálat összesen 779 mentőautója közül eddig 50-ben volt GPS - mondta a Független Hírügynökségnek Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője. Ezekből kettőt szeptemberben elloptak, de azóta már egy nagy cég pótolta a hiányt. A most felajánlott 100 darab navigációs eszközzel tehát már 150 mentőautó lesz felszerelve GPS-szel. A szóvivő hozzátette: a mentősök természetesen helymeghatározó nélkül is tudnak dolgozni, de olykor életeket menthet az a pár perc nyereség, amit egy ilyen eszköz segítsége jelent.

Az OMSZ uniós forrásokból 2013-ig 15 milliárd forintot kap, amelyet főleg informatikai fejlesztésekre szánnak - mondta Győrfi Pál. Ebből a pénzből 2009-ig szeretnék ellátni az összes mentőautót hasonló navigációs eszközzel. Addig is, ez a 100 darab GPS nagy segítséget jelent - tette hozzá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását