2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elutasított karácsonyi vásár

Mégsem lesz decemberben közel egy hónapos karácsonyi vásár a Nyugati téri aluljáróban - erről a főpolgármester indítványára, korábbi engedélyét visszavonva döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága.
2007. október 17. szerda 18:44 - Hírextra

Demszky Gábor napokban felfüggesztette a bizottság ez ügyben hozott határozatának végrehajtását. A főpolgármester szerint az aluljáróban tervezett árusítással jelentősen akadályoznák a sokszorosára növekvő gyalogos forgalmat. Emlékeztetve arra, hogy a tervezett helyszínen nemrég tűz pusztított, felhívta a figyelmet arra, hogy egy esetlegesen bekövetkező rendkívüli esemény kérdésessé teszi a szakszerű mentés lehetőségét, akadályozná a menekülési útvonalak használatát.

Horváth Gyula (MSZP) alelnök helyszíni előterjesztésére a bizottság hozzájárult a Miniszterelnöki Hivatal módosított október 23-i közterület-foglalási kérelméhez. A bizottsági ülés előtt alig fél órával telefaxon érkezett kérelemben a miniszterelnöki kabinet illetékese közölte, hogy a Városháza parkba tervezett programjukat lemondják, s így a területet sem veszik igénybe. Jelezte viszont, hogy korábbi közterület-használati kérelmüket kibővítik. E szerint a Kossuth téren a honvédség dísz zászlóaljának és a történelmi zászlónak a közreműködésével színészek idézik majd fel az 1956-os forradalom napjaiban született költeményeket. Az ünnepséget a Kossuth téren fellobbanó forradalom lángjának a városligeti ,56-os emlékműhöz való érkezése zárja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását