2024. május 15. - Zsófia, Szonja

56 csepp vér siker Hollywoodban

Nagy sikerrel mutatták be az "56 csepp vér" című rockmusicalt Hollywoodban a hetedik Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon - számolt be az MTI-nek vasárnap Bunyik Béla producer, a fesztivál alapító-igazgatója.
2007. október 15. hétfő 07:39 - Hírextra

Bokor Attila rockmusicalének - díszbemutatójával múlt héten nyílt meg a fesztivál - "minden várakozást felülmúlóan jó volt a fogadtatása".

A producer bevallotta, egy kis félelemmel várta a premiert, mivel a fesztivál törzsközönsége a 30-40 év fölötti korosztályból kerül ki. Az elsősorban a fiataloknak szóló film azonban óriási siker volt, nemcsak a magyar, hanem az amerikai közönség, sőt a szakmabeliek részéről is.

A telt házas vetítés után a híres producer, Mike Werb (Maszk, Ál/Arc) úgy fogalmazott: "még nem látott musicalt ilyen tökéletes formában filmen". Véleménye szerint a magyar musical "stílust teremtett, szikrázó módon hozott létre egy világot a film és a színház között".
Scott Vandiver, az Alpine Pictures stúdió fejlesztési igazgatója azt mondta: tárgyalásokat kezd a film nemzetközi forgalmazásáról.

A vetítésen jelen volt a szigorú kritikáiról ismert Zsigmond Vilmos magyar származású Oscar-díjas operatőr is, aki szintén "teljesen odavolt a filmért".

Rengeteg dicséretet, gratulációt kapott a musical zeneszerzője, a Lisz-Ferenc-díjas Tamás Mihály; a zenei sokszínűséget méltatva az alkotást egyesek a Jézus Krisztus Szupersztárhoz hasonlították. Bunyik Béla szerint a musical népszerű műfaj Amerikában, s ha a film megfelelő forgalmazóhoz kerül, nagy sikerre lehet számítani.

A fesztivál igazgatója beszámolt arról is, hogy az LA Weekly magazin fesztiválkritikájában külön méltatta Goda Krisztina Csak szex és más semmi című filmjét, és szintén nagyon jó kritikát kapott Kocsis Ágnes Friss levegő című alkotása.

Az LA Weekly ugyanakkor egy kissé meglepőnek nevezte, hogy a magyar filmes kultúrának szentelt mustra programjából hiányzik a "legnagyobb élő magyar rendező" új alkotása, A londoni férfi.
Bunyik Béla elmondta: Koltai Róbert Megy a gőzös című új filmjének szombat esti premierje "garantált siker" volt, egy üres hely sem akadt a moziban, a magyar és az amerikai közönség egyaránt tetszését fejezte ki.

A producer elmondta: jövőre is megrendezi a filmfesztivált, hiszen ennyi alkalom után "már nem lehet abbahagyni". Célja hidat teremteni Magyarország és Hollywood között. Mint elmondta, "van híre a fesztiválnak", a helyszín az egyik legrangosabb filmszínház, a Beverly Hills-i Laemmle Music Hall Theater, amely a hollywoodi Film Akadémiától nem messze található.

A csütörtökön záruló filmfesztiválon 21 alkotást, művész- és kommersz filmeket, dokumentumfilmeket egyaránt láthat a közönség.

A Los Angeles-i magyar főkonzulátus a fesztivál "margóján" hétfőn exkluzív filmszemináriumi estet rendez: felidézik a nyáron elhunyt híres magyar származású operatőr, Kovács László örökségét és megvitatják a magyar-amerikai filmes együttműködés lehetőségeit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását