2024. május 2. - Zsigmond

Marad a nagycsaládosok kedvezménye

December 31-ig megmarad a Nagycsaládosok Országos Egyesületének eddigi kedvezménye a fővárosi állatkertben. A javaslat - amelyet a Fidesz frakcióvezetője és helyettese nyújtott be -, megkapta az elegendő számú szavazatot a Fővárosi Közgyűlés keddi rendkív
2007. október 9. kedd 17:29 - Hírextra
Az állatkert 15 éve ad kedvezményeket a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagjainak. Júniusban azonban arról értesítették az egyesületet, hogy ezeket a nehezedő gazdasági helyzet miatt augusztus 31-e után megszűntetik. Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője és Csomós Miklós frakcióvezető-helyettes ezért előterjesztést nyújtott be, amelyben azt javasolták, hogy december 31-ig mindenképpen biztosítsák a jelenlegi kedvezményeket. Emellett indítványozták azt is: a főpolgármester kezdeményezze, hogy a főváros és a kormány pótolja az állakert kieső bevételeit, és így jövőre is megmaradhasson ez a nagycsaládosok számára fontos segítség.

A közgyűlésen Persányi Miklós, az állatkert igazgatója elmondta: az intézmény évi 100 millió forintos nagyságrendben nyújt kedvezményeket, és a nagycsaládosokon kívül sok más civil szervezet is szeretne ilyen segítséget. Persányi Miklós közölte: a jelenlegi kedvezményt nem tudják fenntartani, de szívesen egyeztet más megoldásokról. A kulturális bizottság elnöke, Bőhm András a testület döntését ismertetve azt javasolta: az ellenzéki képviselők indítványa helyett arról döntsenek, hogy az állatkert igazgatója általános kedvezményrendszert dolgozzon ki a nagycsaládosoknak, amely nem csak az egyesület tagjainak jár.

Tarlós István és Csomós Miklós javaslata végül megkapta az elegendő számú szavazatot, bár az MSZP és az SZDSZ képviselőinek döntő többsége tartózkodott. Így a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagjai közül a felnőttek továbbra is 1700 helyett 1200 forintért mehetnek be az állatkertbe, a gyererekért 1200 helyett pedig 200 forintot kell fizetni. December 31-ig még biztosan bejuthat egy hattagú család 6800 helyett 3400 forintért.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását