2024. május 3. - Tímea, Irma

Huszadjára a lovon

Péntektől vasárnapig immár 20. alkalommal rendezik meg Kaposváron a díjlovagló Világkupa magyarországi fordulóját, amelyre szeptember végéig 15 nemzet csaknem 80 sportolója adta le nevezését. Így borítékolható, hogy idén is színvonalas, izgalmas küzdelem
2007. október 9. kedd 19:18 - Hírextra

Az esemény sajtótájékoztatóján kiderült, a kaposvári Lovas Akadémián rendezendő viadalra az elmúlt évekhez hasonlóan világsztárokat várnak a szervezők. Nem véletlen, hogy ez a Világkupa-forduló ennyire népszerű: igen jó híre van a magyar Vk-fordulónak, így 1986 óta minden évben eljön a szakág krémje.

A háromnapos viadalra erős csapattal érkeznek a világ élmezőnyébe tartozó németek, osztrákok és svájciak, de több neves ukrán lovas is szerencsét próbál. Újdonság, hogy japán, kínai és kanadai lovas is szerepel majd a versenyen. Az ugyanakkor megszokott, hogy a teljes hazai élmezőny bizonyíthat.

A magas indulói létszám miatt várhatóan reggeltől késő estig tart majd a napi program. Várhatóan a szombat délutáni Nagydíj és a vasárnap délutáni, immár Világkupa-pontkért zajló zenés kűr tartogatja majd a legtöbb izgalmat. A belépés idén is ingyenes lesz. A pénzdíj 3 millió forint, a döntő győztese pedig egy vadonatúj Ford Fusion személygépkocsit is hazavihet majd. A programot egy lovas kaszkadőr bemutató, illetve Sasvári Sándor és csapatának szombat esti lovas musicalje teszi teljessé.

A program:

péntek:
Junior csapatverseny 8 ó
Szent György Díj 11 ó
Intermediaire II. feladat 15 ó

szombat:
Junior egyéni verseny 8 ó
Intermediaire I. feladat 11 ó
Nagydíj 15 ó

vasárnap:
Junior zenés kűr 7:30 ó
Intermediaire I. zenés kűr 10 ó
Nagydíj speciál 13 ó
Ford Tóth Kupa Nagydíj zenés kűr, Világkupa-minősítő 16 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását