2024. június 14. - Vazul

Musical a vérdíjas prófétarajzból

Musicalben dolgozná fel a prófétarajzai miatt az iszlám világban felcsapott szélsőséges indulatokat Lars Vilks. A zenés darabban megjelenne az iráni elnök, a svéd kormányfő és szerepet kapnának az al-Kaida terroristái is - nyilatkozta a svéd képzőművész.
2007. október 3. szerda 10:25 - Hírextra

"Egy musical jár a fejemben. Szerintem ez segítene kibeszélni a dolgot" - mondta a 61 éves szobrász, akinek fejére az augusztus 19-én megjelent rajzai miatt 100 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki Abu Omar al-Bagdadi, az al-Kaida iraki vezetője.

Vilks kutyatesttel ábrázolta Mohamed prófétát egy svéd újságban. A kutya tisztátalan állatnak számít a muzulmán hívők szemében, ráadásul az iszlám törvények tiltják a próféta ábrázolását - még akkor is, ha kedvező színben tüntetik fel -, mivel hitük szerint ez bálványimádáshoz vezethet.

Az öntörvényű alkotó az őt ért fenyegetések miatt rendőri védelmet kapott, és tartózkodási helye is titkos, ám kijelentette, hogy nem fél. "Próbálják megfélemlíteni az embereket. Ez az elsődleges céljuk" - magyarázta, de hozzátette, hogy ugyanakkor tisztában van a rá leselkedő veszéllyel.

Vilks szerint a nyugaton élő muzulmánoknak meg kell érteniük, hogy az efféle gúnyolódás nem ellenük irányul, egyszerűen annak az elvnek az érvényesítéséről van szó, hogy a világnak ezen a részén bármit ki lehessen figurázni, akár a vallást is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását