2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rekordkísérlet fröccsből

A Felvidék, Ukrajna, Erdély, továbbá a Délvidék és Burgenland több tucat településéről várnak vendégeket a Határok nélkül című, a hétvégén Győrött tartandó fesztiválra, amelyet Guiness-rekord felállításával szeretnének emlékezetessé tenni - mondta Kovács
2007. szeptember 25. kedd 08:38 - Hírextra

Közlése szerint a fesztivált rendező Kapcsolat Plusz Alapítvány célja, hogy megismertesse Győrt, illetve a nyugat-dunántúli régiót a kárpát-medencei magyarsággal. A szervezet törekvései közé tartozik az is, hogy kapcsolatokat építsen a határon túli magyarlakta tájegységek polgáraival, ezzel erősítse a magyarságtudatot, az együvé tartozás érzését.

A fesztivál első napján, pénteken a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről rendeznek konferenciát a városháza dísztermében. A küldöttségek érkezését követően beszélgetést tartanak a fesztivál jelentőségéről a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

A szombati programok az egyetemi csarnokban és a létesítmény környezetében zajlanak. A vendégek népzenei és néptánc-produkciókkal adnak ízelítőt az általuk ápolt kulturális hagyományokból, de teret kapnak a programban a populáris műfajok is.

A Guinesss-rekordkísérletről Kovács András elmondta: 1.111 liter fröccsöt készítenek majd egy méretes kehelyben, így emlékeznek meg az Árpád fejedelem által vezetett honfoglalás 1.111. évfordulójáról, s hajtanak fejet Jedlik Ányos bencés szerzetes, a szikvíz feltalálója előtt, akinek a jóvoltából a világon először a magyar emberek ittak fröccsöt, a bort elegyítve szikvízzel.Rekordkí

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását