2024. május 3. - Tímea, Irma

Tanórák a temetőben

A Fiumei úti Sírkert ősztől rendhagyó tanórákat hirdet, amelyekre iskolák és diákok is jelentkezhetnek. A feladatok a sírkert júniusban elindított honlapján találhatók. A legügyesebbek fényképezőgépet, számítógépet nyerhetnek.
2007. szeptember 20. csütörtök 17:23 - Hírextra

A Rendhagyó tanórák külön menüpontot kapott a weboldalon, ahol három játék indul iskolák és "egyéni versenyre" jelentkező diákok számára.

A "Tervezz tanórát!" feladat azokhoz a diákokhoz szól, akik szívesen szerveznének tansétákat osztálytársaiknak egy-egy érdekes történelmi, művészeti vagy tudományos téma kapcsán. A legjobb útvonalak felkerülnek a honlap térképére is, a nagyközönségnek ajánlott séták közé.

A "Helyi hős" elnevezésű játék arra szólítja fel a diákokat, hogy a honlap adatbázisában keressenek olyan jeles személyiségeket, akik valamilyen módon kapcsolódnak saját falujuk, városuk történetéhez, és ragadják meg a témát a fotózás eszközeivel.

A "Szerkesztőt keresünk" játék résztvevői olyan híres személyiségek után kutatnak majd, akik a Fiumei úti Sírkertben nyugszanak, de bemutató adatlapjuk nem található meg a Nemzeti Sírkert honlapján. A diákok feladata, hogy készítsenek fotót a jeles személyiség sírjáról, és egy életrajz kíséretében küldjék el. Az oldalra a síremlékek új virtuális adatlapjai mellett a fiatal szerkesztők nevei is felkerülnek.

A Fiumei úti Sírkert tavaly március óta szervez rendhagyó tanórákat. Elsősorban azokra az iskolákra gondolva indította el az akciót, amelyek nyitottak a kötetlen tanítási módszerek alkalmazására, és szívesen viszik terepre” a diákjaikat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását