2024. május 9. - Gergely

Újra támad a járvány?

Feltehetően újabb száj- és körömfájás tört ki szerdán egy angliai farmon, 50 kilométerre Pirbright-tól, az augusztusi járvány helyszínétől. Az Egham-i farm köré azonnal 10 kilométeres védőzónát vontak és elrendelték az állatok megelőző kényszervágását.
2007. szeptember 12. szerda 13:20 - Hírextra
Délutánra várják az első teszteredményeket, ezt követően összeül Gordon Brown vezetése alatt a brit kormány válságstábja, a COBRA is.

Pozitív teszteredmények esetén teljes állatszállítási tilalmat fognak elrendelni országszerte és rendkivül alaposan átvizsgálják Egham környékét. A farm környékén a júliusi esethez hasonlóan kutatólaboratóriumok találhatóak. A Pribright-i száj- és körömfájásért bizoníthatóan egy laboratóriumi kifolyócsőből kiszivárgott vírus volt a felelős.

Peter Kendall, a brit gazdaszövetség elnöke katasztrofálisnak nevezte a brit állattartókra nézve a következményeket, amennyiben valóban száj- és körömfájás tört ki Egham-ben.

Az EU azonnal hatályon kivül helyezte keddi döntését a brit húsimport-korlátozás felfüggesztéséről.

Nagy-Britanniában 2001-ben, az utolsó nagy járvány idején becslések szerint 10 millió állatot kellett elpusztítani. Elemzők szerint a brit gazdaság akkor 12 milliárd eurós kárt szenvedett.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását