2024. május 6. - Ivett, Frida

Határokon átívelő megyei szintű megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött Békés és a romániai Bihar megye, az erről szóló dokumentumot pénteken este írták alá Békéscsabán.
2007. szeptember 7. péntek 22:42 - Hírextra
A házigazda Domokos László, Békés megye közgyűlésének elnöke az aláírást követő sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az együttműködési megállapodás elősegíti a kölcsönös kapcsolatok kiépítését, támogatja a széles körű információ- és tapasztalatcserét a gazdasági élet terén, valamint módot ad a területfejlesztési tervek összehangolására.

Megemlítette, hogy a két megye 1993-ban már megállapodást kötött, ám Románia európai uniós csatlakozása szükségessé tette az akkori dokumentum aktualizálását, átgondolását.

Demain Aurel, Bihar megye főjegyzője hozzátette: a megállapodás segíti a természeti katasztrófák megelőzését, a környezetvédelmet és a turizmusfejlesztést is. A közös célok között szerepel olyan programok létrehozása, amelyek a kultúra, az oktatás, a sport, a gyermek- és ifjúságvédelem, valamint a szociális gondozás területén nyújtanak lehetőségeket a két megye számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását