2024. május 5. - Györgyi

Fernandes első, Szabó negyvenharmadik

A várakozásoknak megfelelően a nőknél a világranglista-vezető portugál Vanessa Fernandes győzött a hamburgi rövid-, azaz olimpiai távú triatlon-világbajnokságon. A 77 fős mezőny egyetlen magyar indulója, Szabó Zita a 43. helyen ért célba.
2007. szeptember 2. vasárnap 06:45 - Hírextra

A 1,5 km úszásból, 40 km-es kerékpározásból és 10 km-es futásból álló viadal a győri duatlon-vb-n és a koppenhágai triatlon Eb-n is győztes Fernandes elképzelései szerint alakult, az erősségének számító zárószámot ugyanis egy nagy bollyal együtt kezdte meg, s ilyen esetekben szinte verhetetlen. A 22 éves klasszis ezúttal sem talált legyőzőre, sőt több mint egyperces előnnyel szakíthatta át a célszalagot az ausztrál Emma Snowsill és az amerikai Laura Bennett előtt.

A debreceni magyar lány is tagja volt a kerékpározás utáni hatalmas élmezőnynek, azonban a futás nem tartozik az erősségei közé, ennek megfelelően a középmezőnyben fejezte be a viadalt.

Eredmények:
nők, világbajnok:
---------------
Vanessa Fernandes (Portugália) 1:53:27 ó
2. Emma Snowsill (Ausztrália) 1:04 p hátrány
3. Laura Bennett (Egyesült Államok) 1:09 p h.
...43. Szabó Zita 6:22 p h.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását