2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hakkinen: "Ne igyál, ha vezetsz!"

A felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett és az ittas vezetés ellen kampányolt kedden Budapesten a kétszeres Forma-1-es világbajnok, Mika Hakkinen. A sportoló az országos rendőrfőkapitánnyal és két neves italgyártó vezetőjével együtt aláírt egy, a Lisz
2007. július 31. kedd 20:18 - Hírextra
A Felelősségteljes Alkoholfogyasztás nemzetközi kampány nagyköveteként kedden Budapesten figyelmeztetett az ittas vezetés veszélyeire Mika Hakkinen. A kétszeres Forma-1-es világbajnok tanácsa a megmozdulás szlogenje: "soha ne igyál, ha vezetsz".

A sportolón kívül a kampányban részt vesz az Országos Rendőr-főkapitányság is. Bencze József főkapitány kiemelten fontosnak nevezte az ittas vezetés elleni fellépést, hiszen Magyarországon tavaly minden nyolcadik balesetet olyan sofőrök okozták, akik alkohol fogyasztása után ültek a volán mögé. Az elmúlt évben emiatt országszerte 154-en haltak meg az utakon.

A kampányt támogatja a Johnnie Walker gyártója, a Diageo, valamint a Zwack Unicum Nyrt. is. Mindkét cég vezetője azt hangsúlyozta, hogy szeszesital gyártóként pozitív szerepet kell játszaniuk az alkohol káros hatásainak csökkentésében.

A kampány indításaként az egykori Forma-1-es pilóta, a főkapitány és a két cégvezető is aláírt a Liszt Ferenc téren egy felállított paravánt, ezzel kampányoltak az ittas vezetés ellen.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását