2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Batiz óránként ötvenezerért oktatja a Miniszterelnöki kabinetet

Nyolcmillió forintért tarthat az év végéig kommunikációs tréningeket a volt kormányszóvivő, Batiz András cége a Miniszterelnöki Kabinet vezetőinek. A jelenlegi kormányszóvivő, Daróczi Dávid szerint azért Batiz András cége kapta a megbízást, mert az ex-szó
2007. június 26. kedd 06:52 - Hírextra
A feladat ellátására azért nem közbeszerzési eljárással választották ki a megbízott céget, mert a 8 millió forint nem éri el a közbeszerzési értékhatárt. A kormányszóvivő szerint a Batiz cégével kötött keretszerződés mindenben jogszerű.

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta, a Batiz András cégével június 7-én kötött megállapodás hangsúlyozottan keretszerződés, előre meghatározza, hogy meddig szól és hogy összességében legfeljebb mennyi tréninget rendelhet meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batiz Consulting Kft.-től.

Azt azonban, hogy ténylegesen hány órát tart majd a cég, az a Miniszterelnöki Hivatal megrendeléseitől függ: a szerződés csak a maximumot határozza meg. A kormányszóvivő elmondta, a keretszerződés az év végéig szól, és legfeljebb 160 órára. Az óradíj nettó 49 900 forint, ami az összes költséget - alkalmazottak, technika, iroda, rezsi - tartalmazza. Ezért a pénzért Batiz a miniszterelnöki kabinetiroda vezetői számára tart tréningeket prezentációs készségeik javítására, illetve felkészíti őket a médiában való megjelenésekre.

Ez összességében azt jelenti, hogy a megrendelés értéke még akkor sem éri el a közbeszerzési értékhatárt, ha a Miniszterelnöki Hivatal a teljes keretet kimeríti. A kormányszóvivő kitért arra, Batiz András elismert szakember, megbecsült tagja volt a miniszterelnök csapatának is, ahonnan azért vált ki nem sokkal a választási győzelem után, mert gyermeke született, és szeretett volna több időt tölteni a családjával. Szaktudására azonban továbbra is igényt tart a Miniszterelnöki Hivatal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását