2024. május 7. - Gizella

Megkezdődött a győri Mediawave fesztivál

Megkezdődtek a Mediawave nemzetközi film- és zenei fesztivál eseményei pénteken Győrött. A rendezvény versenyprogramjában több mint 80 film szerepel, a vetítések mellett a kilenc nap alatt 94 koncertet tartanak.
2007. április 28. szombat 09:38 - Hírextra
A megnyitó ünnepségen az egyik fő támogató, a Magyar Mozgókép Közalapítvány képviseletében Tóth Erzsébet főtitkár kiemelte: a fesztiválok sorában egyedülálló, hogy a Mediawave programjai öt ország húsz városában zajlanak. Ha egy város működésének középpontjába állítja, "szíve közepében" viseli a kultúrát, akkor soha sem kerül perifériára - tette hozzá.

Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke hangsúlyozta: a 17 éve alapított nemzetközi fesztivál értéket őriz és értéket teremt.

A megnyitón adták át a Mediawave Alapítvány "Párhuzamos kultúráért" elnevezésű díját Cseh Tamás énekesnek, dalszerzőnek és Gaál István filmrendezőnek. Díjat kapott feLugossy László képzőművész, a holland Han Bennink dobos-ütőhangszeres zeneszerző, Peter Brötzman német szaxofonos és Misha Mengelberg holland zongorista-zeneszerző is.

A versenyprogramban szereplő produkciókat nemzetközi zsűri értékeli. A versenyfilmek vetítése mellett filmbemutatókat is tartanak. A rendezvénysorozat zenei arculatának sokszínűségét jelzi, hogy világhírű dzsesszmuzsikusoktól a feltörekvő fiatalokig és távoli tájak népzenéjét játszó együttesekig a muzsika megannyi műfaja megjelenik a május 5-ig tartó seregszemlén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását