2024. május 15. - Zsófia, Szonja

2000 új munkahely Kecskeméten

Várhatóan 500 új munkahely jön létre a már az ipari parkban működő cégek fejlesztései révén a közeljövőben - mondta Barta Pál, a parkot üzemeltető Technik-Park Heliport Kft. vezetője.
2007. április 26. csütörtök 22:18 - Hírextra
Az 1995-ben, a németországi ElringKlinger AG leányvállalata, Kecskemét határában 52 hektáron, az egykori szovjet helikopterbázis területén hozta létre a város első ipari parkját ahol azóta 21 vállalkozás 2.000 embert foglalkoztat - tette hozzá. Az ElringKlinger AG, a világ legnagyobb autóipari beszállítói között számon tartott, motortömítők gyártására szakosodott német részvénytársaság.

Barta Pál elmondta, hogy az eltelt több mint tíz év alatt jelentős fejlesztések valósultak meg a területen, amelyek keretében kiépült a teljes infrastruktúra, majd a multifunkcionális csarnokok megépítésével megteremtődtek a feltételek több világhírű cég letelepedéséhez. A professzionális ipartelepen mára 21-re nőtt a működő vállalkozások száma, melyek felét kis- és középvállalkozások, több mint 30 százalékát pedig nagyvállalkozások teszik ki.

A dinamikusan fejelsztő nagyobb cégek között van a Freudenberg vállalat, amely 2006-ban 30-40 millió darab szimmeringet gyártott német és francia autógyárak részére, 35-36 millió euró értékben. A társaság az idén az ipari park mintegy 3 hektáros területen egy parkerdőt telepít, melynek első fáit ültette el Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, Barta Pál és a telepítést végző Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója Kiss Béla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását