2024. május 13. - Szervác, Imola

Kína hatalmi játszmái

Feltűnés nélkül távolították el a kínai főcenzort, akinek egy közelmúltbeli döntése nagy felháborodást váltott ki az ország internetes közösségében. Megfigyelők szerint a lépés illeszkedik az új kormányzati törekvésbe, amely a nagyobb átláthatósággal igye
2007. április 25. szerda 16:20 - Hírextra
Long Szin-min a nagyhatalmú Központi Sajtóadminisztráció nevű szervezetet vezette, és hivatalosan ezután is megtartja posztját, ám már a párt központi irodalmi központjának lesz a helyettes igazgatója, ami jelentős lefokozást jelent.

Elmozdítása után számos találgatás jelent meg az okoktól, a korrupciógyanús földeladásoktól könyvek túlbuzgó betiltásáig, amely egyes hírek szerint még a pártvezetésnél is kiverte a biztosítékot.

Nyolc olyan könyvről van szó, amely a kortárs kínai történelemmel foglalkozik, és betiltásuk ellen rengetegen tiltakoztak.

A sok szempontból kétarcú kínai sajtópolitika irányítói végül úgy döntöttek, hogy a meglévő készletet értékesíthetik, de nem nyomtathatnak új példányokat, és a kiadókat is megbüntették.

A kínai kormány megpróbál sajátos egyensúlyt fenntartani sajtópolitikájában: továbbra is tilos minden olyan információ nyilvánosságra hozatala, amely tovább szítaná a szociális elégedetlenséget vagy veszélyeztetné a kommunista párt hatalmát, ugyanakkor a 2008-as pekingi olimpia előtt szeretnének kedvezőbb képet kialakítani az országról, közölte az InfoRádió.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását