2024. május 13. - Szervác, Imola

Minél többen fizessenek járulékot!

A járulékfizetők körének bővítési lehetőségét is meg kell vizsgálni a több-biztosítós rendszer bevezetésével, ami elsősorban a szürke és a fekete gazdaság kifehérítésével érhető el - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke.
2007. április 13. péntek 16:18 - Hírextra
A gazdasági tárcavezető ezt egy, a több- biztosítós rendszer bevezetéséről szervezett háttéregyeztetés után mondta pénteken. A megbeszélésén egészségügyi és közgazdasági szakemberek vettek részt, köztük Molnár Lajos, Horváth Ágnes, Bokros Lajos, Csillag István és László Csaba. Ennek a négyéves időszaknak a legnagyobb munkája lesz a biztosítási rendszer átalakítása - mondta Kóka János a több mint kétórás egyeztetés után. Az SZDSZ elnöke szerint egyetértettek abban, hogy mindenképpen olyan rendszert kell majd bevezetni Magyarországon, amely biztosítja a nemzeti kockázatvállalást, és meg kell majd vizsgálni a járulékfizetők körének bővítési lehetőségeit is. Ez leginkább a szürke és fekete gazdaság kifehérítésével érhető el, ezért ennek módját is meg kell majd vizsgálni az adó-és járulékrendszer átalakításánál, ami a következő nagy feladat lesz az egészségügyi reform után - mondta Kóka János. Ma a társadalom egyharmadának befizetéseiből tartják fenn az egészségügyet, ezért bővíteni kell a kört -tette hozzá.

Kóka János szerint az új biztosítási rendszerben az államnak csak ellenőrző feladatának kell majd lennie, és törvényben kell majd kötelezni a biztosítókat arra, hogy mindenkivel szerződést kössenek, azaz ne válogathassanak szegény és tehetős ügyfelek között.

Ki kell vonni a politika homokozójából a kérdést és tisztán szakmai érvek alapján dönteni a biztosítási rendszer átalakításáról, nem politikai hitvallás szerint -mondta a liberális elnök, hozzátéve az egyeztetések folyamatosak a szakemberekkel és a koalíciós partnerrel is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását