2024. május 2. - Zsigmond

Miért szagol a nő?

A nők szeretik partnerük ruháit szagolgatni, s egy vizsgálat megállapítása szerint gyakran az illető hiányát enyhítik ezzel - ismertette a Die Welt című német lap internetes változata a kasseli Harald Euler professzor kutatásainak eredményeit.
2007. április 11. szerda 19:56 - Hírextra
Mint Euler professzor megállapította, a nők jelentős többsége vigasztalja magát partnere illatával, viszont a férfiak közül szinte alig van olyan, aki egy illatos pizsamát, vagy egy parfümös sálat szagolgatna, ha barátnője vagy kedvese nincs ott.

A kutató több mint 600 személyt kérdezett meg szaglászási szokásairól, közülük 459 volt a nő és 153 a férfi. A nők több mint 80 százaléka mondta azt, hogy legalább egyszer már megszagolta partnere ruhadarabját, két harmaduk pedig már aludt is valamilyen férfi ruhadarabbal. A férfiaknál 34 százalék volt ez az arány, de a tipikus férfi válasz úgy hangzott: "na de ki csinál ilyet?"

A szaglászók motívumai eltérőek: ha egy férfi szagolgat, akkor leginkább azért teszi, mert jó illatot érez, míg a nők ezáltal akarják partnerük közelében érezni magukat. A férfiak csak vonogatták a vállukat, ha az okokról kérdezték őket, míg a nők nagyon emocionális válaszokat adtak. A szaglás közelséget és érzést jelent számukra - véli Euler. V

Vannak nők, akik olyan személyek közelségét keresik, akik hasonló cigarettát szívnak, mint partnerük. "Az illat ősi dolog, mert míg a férfiaknak a vadászatnál jó szemre és gyors reflexekre volt szükségük, addig a nőknek tudniuk kellett, hogy az ételt odaadhatják-e a gyereknek, vagy sem, a bogyók erjedtek-e, vagy még ehetők? Ebből a mai napig érvényes, hogy a női szaglás sokkal érzékenyebb, mint a férfiaké.

A nők a partnerséggel közelséget keresnek és szeretetet, ami esetleg szexhez vezethet, míg a férfiak pont fordítva gondolkodnak. Az illat olyan tényező, ami egy kapcsolatot erősíthet, de gyengíthet is" - idézte a professzort a Die Welt című lap online beszámolója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását