2024. május 5. - Györgyi

Az új elnök 30 éves

Hivatalosan is Csecsenföld elnökének jelölte Ramzan Kadirovot csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz államfő. A 30 éves politikus a 2004 májusában meggyilkolt akkori csecsen elnök, Ahmad Kadirov fia.
2007. március 1. csütörtök 18:29 - Hírextra
Putyin írásában kifejtette, hogy az elmúlt időszakban Csecsenföld minden szempontból figyelemre méltó és lényeges lépéseket tett előre, és az orosz elnök levelében reményét fejezte ki, hogy Kadirov a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy a polgárháború által romba döntött Csecsenföld újjáépítése a mostani ütemben folytatódjék.

Kadirovot Putyin nem sokkal azt követően erősítette meg Csecsenföld élén, hogy Thomas Hammerberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa - miután a héten meglátogatott egy börtönt Groznijban, és találkozott Kadirovval gudermeszi lakhelyén - úgy nyilatkozott: Csecsenföldön szisztematikusan kínozzák a foglyokat.

Kadirov erre úgy reagált, hogy korábban, még miniszterelnökként nem volt feladata az emberi jogok védelme, de ígéretet tett arra, hogy ki fogja vizsgáltatni az állítólagos jogsértéseket. Kadirov február 15. óta látja el az ügyvezető elnöki teendőket, miután a korábbi ugyancsak Moszkva-barát csecsen elnök, Alu Alhanov lemondott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását