2024. május 3. - Tímea, Irma

Mór: minden borulni látszik

Őrizetbe vette a rendőrség a veszprémi postásgyilkossággal "kapcsolatba hozható" férfit és társát hétfő délelőtt - közölte sajtótájékoztatón a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója, aki azt is elmondta, hogy a két férfit a móri vérengzéssel kapcsolatban
2007. február 19. hétfő 12:22 - Hírextra

Bolcsik Zoltán közölte: a postásgyilkosról készült arcszobor kapcsán a rendőrséghez érkezett információ vezette el a rendőröket a tatabányai férfihoz, aki "kapcsolatba hozható" a postásgyilkossággal. A férfit a Veszprémi Városi Bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte. A gyanúsítottak a bűncselekménnyel kapcsolatban vallomást tettek, ennek ellenőrzése jelenleg is folyik. Az őrizetbe vett férfiakon már a DNS-vizsgálatot is elvégezték, de annak még nem készült el az eredménye - jelezte.

A két férfit a rendőrség azzal is meggyanúsította, hogy közük van a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrabláshoz. A tatabányai férfi kirendelt védőügyvédje, Fecci Gizella hétfő reggel az MTI-vel közölte, hogy hajnalra a férfi beismerő vallomást tett, azt azonban nem kívánta elárulni, mire vonatkozóan.

A védőügyvéd személyesen nem vett részt a vasárnapi kihallgatáson, ügyvédjelöltje helyettesítette. A veszprémi kézbesítő meggyilkolásával és további öt postás kirablásával kapcsolatba hozható férfi vasárnapi sajtóértesülések szerint beismerte, hogy 2002-ben részt vett a nyolc emberéletet követelő móri mészárlásban.

Ugyancsak sajtóinformáció szerint a hétvégén egy másik férfit is őrizetbe vett a rendőrség a gyanúsított vallomása nyomán. A férfit azzal gyanúsítható, hogy 2003 és 2005 között hat postást rabolt ki Győrben és Tatabányán, Veszprémben pedig egyet meggyilkolt.

A napokban a Népszabadság úgy értesült: a gyanúsított tatabányai lakásán megtalálták a veszprémi gyilkosságnál használt fegyvert, és több más bizonyítékot is, amelyek alátámaszthatják a gyanúsított Mórral kapcsolatos vallomását.

A móri mészárlás elkövetésével vádolt Kaiser Ede és Hajdú László védőügyvédei az MTI-nek hangsúlyozták: amennyiben bebizonyosodik, hogy a hét végén őrizetbe vett gyanúsított, illetve gyanúsítottak részt vettek a nyolc áldozatot követelő móri vérengzésben, az ügyészségnek perújítási eljárást kell kezdeményeznie.

Napokon belül kezdeményezhetik a perújrafelvételt Kaiser Ede móri ügyével kapcsolatban - mondta el a Független Hírügynökségnek Dezső Antal, Kaiser ügyvédje, aki hétfőn az Nemzeti Nyomozó Iroda sajtótájékoztatójának idején Sátoraljaújhelyen, a börtönben találkozott védencével.

Dezső Antal hozzátette, hogy a jog lehetőséget ad arra, hogy a védő perújítást kezdeményezzen az új információkra hivatkozva, ezt azonban az ügyészségnek hivatalból is meg kell tennie. Hogy az ügyészséghez kinek az indítványa érkezik be először még nem tudni, az ügy szempontjából ez részletkérdés. Hozzátette, hogy az ügyészség a következő napokban megvizsgálja a beszerzett bizonyítékokat és a vallomásokat is, ez alapján dönt majd arról, hogy perújítási indítványt tesznek-e.

Dezső Antal a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy védence felmentését várják a móri mészárlásban, ha bebizonyosodik Kaiser ártatlansága. A többi, bevallott bűncselekményért már csak egy határozott idejű börtönbüntetést várnak a jelenlegi, tényleges életfogytiglani helyett.

Forrás: MTI, Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását