2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A testvérszexet ösztönösen utáljuk

Kutatók szerint a vérfertőzéstől való undort és az önzetlenséget ugyanaz a tényező határozza meg. Két egészséges lelkületű testvér számára nemcsak tabu a csók, de visszataszító is - mutatták ki amerikai kutatók.
2007. február 15. csütörtök 19:15 - Hírextra
A szakemberek arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a vérfertőzéstől való undort és az önzetlenséget ugyanaz a tényező határozza meg. Befolyásolja, hogy az idősebb testvér mennyi időt töltött el azt látva, hogy édesanyja gondoskodik fiatalabb testvéréről, vagy hogy a két testvér mennyi időt töltött el ugyanabban a háztartásban. Természetesen kialakult ösztönről van szó, amely nem tanulható.

A Californiai Egyetem kutatói hatszáz önkéntest vizsgáltak meg kérdés-felelet formában, de úgy, hogy az alanyok ne is sejtsék, mi a kutatás célja. Olyan testvérek is voltak köztük, akik sosem éltek együtt, és akár 10-20 év korkülönbség is előfordult köztük.

A vizsgálat során egyértelművé vált, hogy minél több időt töltött valaki azt figyelve, hogy anyja miként gondozza kistestvérét, annál visszataszítóbbnak találta a gondolatot, hogy később, felnőttként testi vonzalmat érezzen az egykori csecsemő iránt. A tendencia mindkét nem esetében nyilvánvaló volt, de a nők még a férfiaknál is érzékenyebbnek bizonyultak az ilyesminek még a gondolatára is - állapították meg a kutatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását