2024. május 3. - Tímea, Irma

Ötven ágy jut Mórnak

A móri városi kórházban ötven aktív ágyon gyógyítják a betegeket, s több mint duplájára nő, így mintegy száz körül alakul a krónikus betegek ellátását szolgáló krónikus ágyak száma - jelentette be Molnár Albert (MSZP), Székesfehérvár egyik országgyűlési k
2007. február 8. csütörtök 12:49 - Hírextra
Mint elmondta, a hétvégén Lovasberényben olyan megállapodás született, hogy a kisbéri kórházzal együtt 50-60 ezer ember egészségügyi ellátását végző móri kórházban indokolt 25 belgyógyászati, továbbá 15-15 szülészet-nőgyógyászati, illetve sebészeti aktív ágy fenntartása.

Tájékoztatása szerint Fejér megye két súlyponti kórháza közül a Fejér Megyei Szent György Kórházban "karcsúsított, de racionális és gazdaságosan működtethető", jó struktúrában a korábbinál 71-el több, összesen 1.057 aktív ággyal végzik majd a gyógyítást.

Az intézményben a korábbinál negyvennel lesz több, azaz 550-re emelkedik a krónikus ágyak száma.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház a hétvégi megbeszélés eredményeként a kórház igényeinek megfelelően, a kvóta felett 12 intenzív ellátásra alkalmas aktív ágyat tarthat fenn, 511 aktív ágyon gyógyíthat és 188 krónikus ágyon ápolhatják a betegeket. A megállapodást a fenntartó önkormányzatok kötik majd meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását