2024. május 14. - Bonifác

"Szenvedélyes, nagydarab, szőrös, vörösesszőke hím jelentkezését várjuk"

Sikerült partnert találni Chinta, a devoni állatkert 16 éves orangutánhölgye számára. Néhány hónapja az emberszabású majom gondozói hirdetést küldtek a világ összes állatkertjébe a következő szöveggel: "szenvedélyes, nagydarab, szőrös, vörösesszőke hím je
2007. február 7. szerda 19:01 - Hírextra
Sikerült partnert találni Chinta, a devoni állatkert 16 éves orangutánhölgye számára. Néhány hónapja az emberszabású majom gondozói hirdetést küldtek a világ összes állatkertjébe a következő szöveggel: "szenvedélyes, nagydarab, szőrös, vörösesszőke hím jelentkezését várjuk".

Az angol állatkert vezetői biztosak abban, hogy sikerült rábukkani a megfelelő alanyra, a 18 éves Nieasra egy duisburgi állatkertben.

A devoni szóvivő szerint a vicces hirdetés mögött nagyon komoly probléma állt: Chinta a legjobb családalapítói korban van, és olyan hímre volt szükség, amely semmiféle módon nem áll rokoni kapcsolatban vele, hogy ne gyengüljön a génállomány.

Mint Phil Knowling elmondta, a vadon élő orangutánok az elkövetkező néhány évben kihalhatnak, és az állatkert lesz a faj végső menedéke.

Az ENSZ szakemberei szerint 2022-ig eltűnhet a borneói és szumátrai őserdők 98 százaléka, amely az emberszabásúak természetes élőhelye. Néhány éve a vadon élő orangutánok számát 60 ezerre tették, mára szakértők szerint ez a száma felére csökkent.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását