2024. július 27. - Olga, Liliána

Hogyan kell berendezni a madárketrecet?

Az ember ösztönösen vágyik arra, hogy a természetben legyen és ha nincs erre lehetősége, akkor megpróbálja a természetet behozni a lakásába. A szobanövények, a kisállatok, az akváriumok mind azt szolgálják, hogy minél otthonosabbá, barátságosabbá tegyük a környezetünket és élőlényeket varázsoljunk a lakásba.
2024. január 16. kedd 08:29 - HírExtra

Egy akvárium meséssé teszi a helyiséget, a kutya és a macska komoly pszichológiai előnyt ad a gazdi részére, a rágcsálók megfigyelése élvezetes tevékenység, a hüllők terráriuma rendkívül mutatós és egzotikus látvány, a madarak pedig vidám énekükkel teszik boldogabbá életünket.

Madarat szeretnél tartani? Kezdd a felszereléssel!

Mielőtt kiválasztod új kedvencedet, a TopDogMarket madárfelszerelései közül be kell szerezned mindent, ami tollas barátod egészségét és jóllétét fogja szolgálni. Mindenre gondolnod kell a legapróbb részletekig és azt se felejtsd el, hogy a rendszeres takarítás is elengedhetetlen. Emellett a fajtaspecifikus etetésre is oda kell figyelni, így a madár immunrendszere erős lesz és hosszú, egészséges életet fog élni melletted.

A madárketrec kiválasztása

A ketrec mérete egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Bár a papagájokat a lakásba is ki lehet engedni, azonban az is fontos, hogy maga a ketrec is elegendő mozgásteret biztosítson a számára. Ha egy kistestű madarat szeretnél, például pintyet, akkor elegendő egy kisebb ketrec is, azonban, ha több madarat is tervezel vagy nagyobb testű kedvencre vágysz, akkor hagyj neki életteret.

A kalitka berendezése

A kalitkába különböző felszerelésekre lesz szükség, az egyik legfontosabb az itató és az etető. A madár előtt mindig legyen friss víz, vásárolhatsz a ketrecre akasztható fémtálat, de akár önitatót is. Az önitató előnye, hogy könnyebben tisztán tartható és nem fog belekoszolni kedvenced, valamint abban is biztos lehetsz, hogy ha elmész otthonról, akkor sem fog víz nélkül maradni, ha esetleg kipancsolná. Az odú az elvonulását és a pihenését teszi lehetővé.

A madárfürdő

A madárfürdőbe az állatok nagyon szívesen belehemperegnek, ezzel tisztítják a tollukat, fontos, hogy bele való speciális madárhomokot vásárolj és figyelj arra, hogy mindig cseréld ki, ha szükséges. Szállítóboxot is érdemes beszerezni arra az esetre, ha takarítanád a ketrecet vagy el kell vinned a kedvencedet állatorvoshoz. A ketrecbe és a fürdőbe tegyél almot, ez felfogja az ürüléket és szagtalanná teszi a ketrecet. Ha szükséges, takarítsd ki és tegyél tiszta almot alá. 

Játékok, kiegészítők

Annak érdekében, hogy a madár egész nap elfoglalja magát, mindenképpen szerezz be számára játékokat. Vásárolhatsz hintát, tükröket, színes, felfűzött rudacskákat, köteleket, mászófákat, csengettyűket. A legtöbb madár nagyon kíváncsi és hamar birtokba veszi az új szerzeményt, azonban, ha egy félénkebb madarad van, akkor nyugodtan mutasd be neki az új játékot, hiszen ő is utánzással tanul.

Gondolj a kerti madarakra is! A kertbe kihelyezett madáretetők odavonzzák az énekesmadarakat, így télen is gyönyörködhetsz a látványukban. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását