2024. május 8. - Mihály

Vibrátorok: Hogyan vezesd be őket a párkapcsolatodba

A partnerekkel való beszélgetés a szex kellékek felfedezéséről nem kell, hogy ijesztő vagy nehéz feladat legyen.
2023. december 5. kedd 16:03 - HírExtra

A szexjátékok bevonása a párkapcsolati szexbe az élvezetek teljesen új birodalmait nyithatja meg minden érintett számára.

A játékok olyan dolgokat tesznek meg, amelyeket testünk nem tud, például pulzál és rezeg. Ezek az újszerű érzések sok embernek segíthetnek abban, hogy következetesebb és gyakoribb – vagy összetettebb és intenzívebb – orgazmus-élményben részesüljenek. A felkínált élmények sokfélesége pedig segíthet a pároknak abban, hogy változatos és érdekes szexuális életet éljenek, ami minden bizonnyal segít fenntartani a vágyat a hosszú távú kapcsolatokban.

Jól hangzik, igaz? De még akkor is, amikor a vibrátorok használata körüli tabuk elhalványulnak, Aleece Fosnight szex-tanácsadó megjegyzi, hogy sokan még mindig haboznak feszegetni a játékot a partnerekkel való ágyba hozatal ötletét.

Tehát miért tartunk szünetet, amikor vibrátorok bevezetéséről van szó a partnerekkel?

A habozás gyakran, legalábbis részben, abból a kitartó hiedelemből, hogy a játékok egyedüli játékra valók, míg a szex arról szól, hogy két ember egymás minden vágyát és szükségletét csakis testével elégíti ki – magyarázza Fosnight.

Nem segít az a marketing, amely a játékokat a távollevő partnerek pótlásaként vagy a szexuális problémák megoldásaként állítja. Ez arra készteti az embereket – különösen az egyenes cisz férfiakat, akik ritkán használnak vibrátort, hogy a szexjátékok iránti érdeklődést szexuális teljesítményük elleni támadásnak vagy szexuális versengésnek tekintsék. (Határozottan nem.)

Hogyan beszéljünk partnerünkkel a szexuális segédeszközökről?

A szexjátékok felfedezéséről beszélgetni partnerekkel nem kell ijesztő vagy nehéz próbálkozásnak lennie. A közelmúltban fél tucat szextanácsadó, oktató és játékszakértő osztott meg néhány kulcsfontosságú tippet és trükköt a probléma fájdalommentes és eredményes feltárásához ahogy az Intimjátékom.hu szexshop is. Több információt szeretnél a témáról? Nézd meg az intimjatekom.hu blogját.

Vedd figyelembe az időzítést

A szakértők szerint az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, amikor játékokat próbálnak bemutatni partnereiknek, hogy megpróbálják kicsapni őket szex közben. Ha nem tudod, hogy partnered jól érzi magát veled, és értékeli a meglepetéseket szex közben, ez könnyen "szorongást és nyomást hagyhat bennük", ami bizonytalanságot vagy konfliktust okozhat.

Ehelyett szánj időt a szexen kívül egy beszélgetésre, amely arról szól, hogy akár párvibrátort vigyetek be a játékba. „Ezt könnyű megtenni egy új kapcsolatban” – mondja Carol Queen szexológus. Ilyenkor ideális esetben már nyíltan beszélsz a szexuális preferenciáidról, és csak játékokat dolgozhatsz bele ezekbe a beszélgetésekbe. De ha a szexuális preferenciákról beszélünk, az olyan sebezhetőséget jelent, amelyet nem mindenki esetében jó, ha korán jön.

És ez így van jól. Egy kapcsolatban nincs optimális idő a szexjátékokról való beszélgetésre. Hónapokkal vagy akár évekkel később, ha már nyitottabb és rendszeresebb beszélgetésbe kezdesz szexuális vágyaidról és szükségleteidről, felvetheted a játékok témáját. Ha még soha nem volt ilyen beszélgetésed, a játékok említése jó támpont lehet a szélesebb körű intim párbeszéd megnyitásához. Ha nem tudod, hogyan kezdd el az első beszélgetést, fogalmazd meg egyszerűen ötletként, amellyel egy cikkben, online beszélgetésben vagy egy barátoddal folytatott csevegés során találkoztál.

Ne kritizálj vagy kérj bocsánatot

Nem számít, hogy mikor és hogyan kezded a beszélgetést, ne kapcsold össze a szexjátékok iránti érdeklődésed a jelenlegi szexszel kapcsolatos kifejezett kritikával vagy csalódottságoddal. Ez közvetlenül befolyásolja a partnered mögött esetlegesen fennálló bizonytalanságokat.

Ne kérj bocsánatot, és ne riadj vissza saját vágyaid elől sem, mert ez egy jó módja annak, hogy szorongást és stresszt építs fel a beszélgetés egyik vagy mindkét oldalán. Ehelyett próbáld meg "a felfedezésről” beszélni - javasolja Boyajian, ahol a párvibrátor egyike a sok izgalmas dolognak, amelyet együtt kipróbálhattok, hogy megtudd, mit adhatsz hozzá a szexuális életedhez, hogy új és nagyszerű élményeket szerezz. "A legtöbben azt akarják, hogy partnereink örömet szerezzenek szex közben, és hajlandóak lesznek együtt keresni az öröm magasabb formáit"

Ne erőltesd az ötletet

Ha partnered nem nyitott a beszélgetésre vagy ötletre, ne erőltess rá játékokat ragaszkodással vagy ultimátumokkal. Ehelyett próbálj meg beszélni akkor vagy később arról, hogy ez az ötlet miért okoz számukra kényelmetlenséget, majd találj módot a játékokkal vagy szexszel kapcsolatos félelmeik vagy megbélyegzéseik kezelésére.

Légy igazán nyitott a felfedezés gondolatára

Ha partnered érdekli a szexjátékokban rejlő lehetőségek feltárása, próbálj meg ne diktálni, hogy az hogyan fog kinézni – a vibrátorok, amelyeket együtt fogtok használni, és hogyan fogjátok használni őket. Ehelyett az első beszélgetés során és a későbbiekben beszélgess tovább arról, hogy milyen érzéseket élvez, vagy melyek felfedezése érdekli. Bátorítsátok egymást a nemi szervi stimuláció keretein kívüli gondolkodásra. Beszélj arról, hogy elképzeléseid hogyan fedik egymást vagy különböznek egymástól. Innen a megértés helyétől elkezdhetsz teljesebben belemerülni a szexjátékokba.

Előfordulhat, hogy Neked vagy partnerednek már van egy vagy több egyedül használt játéka, amelyet izgatottan szeretne együtt felfedezni veled. Ebben az esetben Fos a játékkal rendelkező partner egy megbeszélt időpontban vigye be az ágyba, és mutassa be, hogyan használja magán, majd szóban vagy fizikailag irányítsa partnerét, hogy csatlakozzon, vagy beszélje meg, hogyan próbáljátok meg a játékot egymáson vagy egymás mellett használni.

Érdemes együtt felfedezni a vadonatúj szex kellékeket is, hogy találjatok valamit, ami illik a páros egyedi dinamikájához. A játékkutatást és a vásárlást alakítsd egy pár tevékenységévé, amely lehetőséget teremt az intimitás, valamint a kölcsönös izgalom és várakozás megteremtésére.

Valójában sok vibrátor a felhasználóik anatómiájával kapcsolatos feltételezésekre épül, és egyszerre próbálják mindkét felet ösztönözni. Ugyanaz a fajta stimuláció ritkán működik egyszerre két embernél, és sokan valóban élvezik, ha szexjátékot használnak a partnerükön – nézik, ahogy partnerük játékot használ, vagy kölcsönös önkielégítést végez két különböző játékkal.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását