2024. május 19. - Ivó, Milán

Készülnek a szezonra

A bajnoki címvédő Sopron Basket női kosárlabdacsapata a héten megkezdte felkészülését a 2023/24-es szezonra, amelyben az elmúlt évtizedek gyakorlatával ellentétben csak a hazai porondon szerepel.
2023. augusztus 16. szerda 09:14 - HírExtra

A tavaly Euroligát nyert együttes ügyvezetője, Török Zoltán június közepén jelentette be, hogy a csapat anyagi helyzetére tekintettel a 2023/24-es kiírásban egyik európai sorozatban sem vállalják a szereplést. A sportvezető viszont már akkor jelezte, hogy az elmúlt évek alapcsapatából többen maradnak Sopronban, mások mellett Fegyverneky Zsófia, Jelena Brooks, Turner Yvonne és Határ Bernadett is. A klubtól négy légiós, illetve az Olaszországba igazolt Czukor Dalma távozott.
    
A tíz korosztályos válogatott játékossal kibővített keret - amelyből jelenleg még az egyaránt a WNBA-ben szereplő Turner és Határ hiányzik - Gáspár Dávid vezetőedző irányításával megkezdte a felkészülést az új idényre, melyben a bajnokság első fordulóját szeptember 30-án rendezik.
    
A gárda keddi edzésén az ügyvezető az M4 Sportnak elmondta, a júniusi bejelentést nem egy ad hoc döntés előzte meg, hanem alaposan átbeszélték az új helyzetet, adtak maguknak időt a felkészülésre. A vezetőedző, illetve a játékosok szavai szerint nagyon nehéz tárgyalásokat folytattak januártól áprilisig és ki-ki saját vérmérsékletének megfelelően reagált.
    
"Azt hiszem, akik ma itt vannak és elkezdik a felkészülést velünk, azoknak egyetlenegy cél és egyetlenegy feladat lebeg a szemük előtt, hogy ez a klub olyan minőségben tudjon a magyar bajnokságban szerepelni és helytállni, ahogy azt a hagyományai megkövetelik" - jelentette ki Török Zoltán hozzátéve, neki a legtöbb erőt ebben a nehéz helyzetben azok a kulcsjátékosok adták, akik úgy döntöttek, hogy maradnak a csapatnál.
    
Az ügyvezető kérdésre elmondta, hogy új igazolásra jelenleg nincs lehetőségük és meglátása szerint szinte biztos, hogy ezzel a garnitúrával kezdik meg az idényt, ugyanakkor azt is hozzátette, "reálisabbnak" gondolja azt a forgatókönyvet, hogy nem ezzel a csapattal fogják befejezni a bajnokságot.
    
Török Zoltán a következő szezonra tekintve elmondta: számukra azért is nehéz a helyzet, mert évtizedek óta favoritként kezdték a magyar bajnokságot és az elmúlt években már az Euroligában is meghatározó együttes voltak. Jelenleg pedig nehezen tudja pozícionálni a csapatot, amely egyfajta "underdog", azaz kihívó szerepben lehet.
   
 "Egyvalamiben biztos vagyok, hogy a szezon végén nem trónkövetelők szeretnénk lenni" - jelentette ki a sportvezető.
    
Gáspár Dávid vezetőedző arról beszélt, hogy a stábnak volt ideje felkészülni az új helyzetre, amelyben ugyanúgy a munkára és a játékosok fejlesztésére fektetik majd a hangsúlyt, ahogy a korábbi években, viszont a lényegesen több fiatal játékos felépítése pedig külön feladatot jelent a számára.
    
"Nyilván ez a Sopron Basket korábbi éveit tekintve egy eltérő élethelyzet, de továbbra is kosárlabdázunk, továbbra is játékosokat fejlesztünk, jelen esetben nyilván sokkal több fiatalt, mint a korábbi években, de ugyanúgy a munkára fogunk koncentrálni. Mi abszolút élvezettel helyezkedtünk ebbe a helyzetbe" - nyilatkozta a szakember, aki arról is beszélt, hogy miért maradt az együttesnél. 

"Azért nem távoztam, mert nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki az itteni emberekkel. Nagyon szoros a kapcsolatom az ügyvezetőnkkel és a játékosokkal is. És nem utolsósorban szerződésben álltam. Nyilván beszélgettünk erről, ezt nem tagadom, de összességében megtaláltam azokat a kihívásokat és motivációt, amelyek miatt maradtam."
    
A tréner azt is elmondta, hogy a csapat első felkészülési mérkőzését szeptember 8-án játssza majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását