2024. március 29. - Auguszta

Xénia egyre jobb

A hétpróbázó Krizsán Xénia a 100 méter gát után magasugrásban jobban teljesített a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai Eb-n, szerdán.
2022. augusztus 17. szerda 14:10 - HírExtra

Az MTK Budapest versenyzője az 1,62 méteres magasságon beszállt, ezt és a 1,65-öt is elsőre vitte. Az 1,68-on másodikra, az 1,71-en pedig harmadikra jutott túl. Következett elsőre az 1,74, majd az 1,77, amelyhez megint három ugrásra volt szüksége. Az 1,80 nem sikerült, de csoportjában, amelyben a gyengébb ugrók szerepeltek, ezen a magasságon csak egy riválisa jutott túl.
    
"Rengeteget jelent nekem ez a magasság. Sokat küszködtem az olimpiai sérülésemmel, úgyhogy rettentően örülök, hogy ez sikerült. Sokra sikeredett az ugrások száma ebben a versenyszámban, megküzdöttem ezért az eredményért. A gáttal nem vagyok elégedett, a magassal azonban igen. Egyszer ez megy jól, egyszer az, remélem, a folytatásban több fog jól menni" - értékelt az MTI-nek Krizsán.    
    
A másik csoportban a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok belga Nafissatou Thiam 1,98 métert teljesített, ami a hétpróbázóknál Európa-bajnoki csúcs.
    
Krizsán összesítésben egy helyet javított, 1952 ponttal a 12. helyen várhatja a folytatást.
    
A hétpróbázóknak délután a súlylökés és a 200 méteres síkfutás következik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását