2024. március 19. - József, Bánk

Hasznos dobálás volt

Szükségesnek és nagyon hasznosnak nevezte Székely Norbert szövetségi kapitány a magyar női kosárlabda-válogatott háromhetes összetartását, amely során három mérkőzést játszott az együttes Portugáliában.
2022. június 2. csütörtök 12:21 - HírExtra

A szakvezető az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, most volt lehetőség arra, hogy olyan elemeket gyakoroltasson, amelyekkel a novemberben esedékes két Európa-bajnoki selejtezőn Romániában és Spanyolországban jól teljesíthetnek tanítványai.
    
"A csapat megérezte azt, mi az, amit szeretnénk látni, mi az, amiben kicsit át kell strukturálnunk a játékot, és mi az, amit gyakorolnunk kell ahhoz, hogy novemberben életképessé tudjunk válni megint. Nagyon remélem, hogy mindezt sikerült úgy beépítenünk a fejekbe és a szívekbe, hogy novemberben képesek legyünk megverni Romániát nagyon és Spanyolországban is tudjunk jól játszani" - hangsúlyozta a szakember.
    
A magyar csapat a másfél évre elnyújtott, jövő februárban záruló sorozatban eddig két meccset játszott. Tavaly novemberben hazai pályán négy ponttal kikapott a csoportfavorit spanyoloktól, majd simán nyert Izlandon.
    
A selejtezősorozatból a tíz csoportgyőztes, illetve a négy legjobb második jut ki a jövő nyári kontinensviadalra, így roppant nehéz feladatuk van a magyaroknak. Székely Norbert el is mondta, hogy a kvalifikáció szinte lehetetlen, de igyekeznek megszerezni az utolsó kijutó helyek egyikét. Ehhez pedig kötelezőnek minősítette a románok elleni nagy arányú sikert, illetve jelezte, hogy az olimpiai negyeddöntős spanyoloknál is megpróbálnak győzni, de ha az nem is sikerülne, a cél, hogy szoros meccset játszanak.
     
A három hét azért is fontos volt, mert a nemzeti csapatból két alapember esett ki az elmúlt időszakban: Határ Bernadett súlyos térdsérülés miatt idén biztos, hogy nem segíthet az együttesnek, míg Raksányi Krisztina lemondta a válogatottságot, így most nélkülük kell eredményesen játszani. Székely szerint már megvannak azok, akik helyettesíthetik a kiesőket, Raksányi helyén külön kiemelte Lelik Rékát, aki rengeteget fejlődött meglátása szerint.
    
"Határ kiesése egyértelműen befolyásolja a játékot, az ő szerepe kiemelkedően fontos. Ugyanakkor hála istennek van egy Kiss Virágunk, így aztán nem kell annyira félnünk" - jegyezte meg a szakvezető, aki szerint mutatkozik némi esélye arra, hogy Határ februárban már segíthet a válogatottnak.
    
A felkészülés alatt játszott három portugáliai meccsen folyamatosan fejlődött a gárda teljesítménye. Székely szerint a harcos, agresszív kosárlabdát játszó házigazdák az első meccsen meglepték őket, ezért is kaptak ki, de a másodikon már jobb teljesítményt nyújtott az együttese, a harmadikon mutatott játékkal pedig minden szempontból elégedett volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását