2022. december 10. - Judit

Kedvezőtlenebb befektetői hangulat

Az elemzői várakozásoknál is jelentősebben romlott májusban a befektetői hangulat az euróövezetben a frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet felmérése szerint.
2022. május 9. hétfő 11:04 - HírExtra

Az euróövezeti befektetői hangulatindex májusban mínusz 22,6 pontra, 2020 júniusa óta a legalacsonyabb szintre süllyedt az áprilisi mínusz 18 pontról. A szakértői várakozások átlagában kevésbé romló mutató, mínusz 20,8 pont szerepelt májusra.
   
Az index mindkét összetevője, a következő hat hónapra vonatkozó várakozások és az aktuális környezet megítélése, egyaránt romlott. A kilátások megítélésének mutatószáma az áprilisi mínusz 29,8 pontról májusra mínusz 34 pontra, 2008 decembere óta nem látott mélységbe került. Az aktuális helyzet megítélésének mutatószáma pedig az áprilisi mínusz 5,5 pontról, 2021 márciusa óta a legalacsonyabb szintre, mínusz 10,5 pontra esett.
    
A mintegy 1600 pénzügyi elemző és intézményi befektető körében végzett felmérés alapján a Sentix azt közölte, hogy a mutatók alakulása alapján "vihar" készülődik a globális gazdaságban, Európa számára pedig "láthatóvá válik a recesszió".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását