2024. április 20. - Tivadar

A leggyakoribb SEO hibák, amiket a legtöbben elkövetnek

Manapság egyre több helyen szembesülni olyan alapvető problémákkal, amelyek a nem megfelelően végzett keresőoptimalizálás miatt adódnak. Nem véletlen növekedett meg azok száma, akik végül úgy döntenek, hogy online marketing ügynökség segítségét kérik a vállalkozásuk beindításához. Vannak azonban olyan apróságok, amikkel már a kezdők is megpróbálkoznak, azonban nem túl nagy sikerrel.
2022. május 3. kedd 08:26 - HírExtra

Lássuk, hogy mivel kell szembenézniük azoknak az ügynökségeknek, akiket felkérnek, hogy javítsanak egy adott oldal helyzetén.

Checklist, amit ellenőrizni kell

Mindegy, hogy mi magunk, esetleg egy barátunk ért valamelyest a keresőoptimalizáláshoz, mindenképpen nézzük végig az alábbiakat, ugyanis sok beállítás hiányos lehet. Ha valami mégsem stimmel, nem vagyunk benne biztosak, mindenképpen érdemes online marketing ügynökség segítségét kérni. 

Robots.txt

Az alapokba nem csak a kulcsszavak és a szövegírás tartozik bele, hiszen a robots.txt elengedhetetlen ahhoz, hogy az adott oldalt indexelni tudja a Google. Fontos azonban, hogy vannak olyan részek, amire valószínűleg nem szeretnénk, hogy a rendszer rátaláljon, ilyen például az admin felület. Ezt mindenképpen hagyjuk ki a felsorolásból, sokan ugyanis mindent belevesznek, így máris hatalmas SEO hibát vétenek. 

A title és a meta leírás elkészítése

Nemcsak arra kell ügyelni, hogy a title és a meta description a megfelelő minőségben és hosszúságban elkészüljön, hanem arra is, hogy ezekben szerepelnie kell a megadott kulcsszónak. Mivel a Google robotjai ezeket is figyelik, így nagy az esély rá, hogy a hiányos meta leírás miatt az weboldal nem jelenik majd meg a kereséseknél. A SEO ügynökségek azonban segítséget nyújthatnak ebben, tanácsot tudnak adni a későbbiekre, hogy mire figyeljünk jobban és elkerüljük a hibákat. 

A szöveges tartalom hosszúsága

Nagy hátránynak számít továbbá, ha a honlap nem tartalmaz elegendő szöveget vagy képet. Hatalmas hiba ugyanis, ha aqz ügyfél csak pár mondatot talál a webhelyen, illetve a termékek és a szolgáltatások fotóin kívül szinte semmit nem tud a cégről és a nyújtott szolgáltatásokról.

A leírások és a kínálat bemutatásra tehát rendkívül fontosak, de ami ennél is lényegesebb, hogy ezeknél mindenképpen legyenek címsorok, kiemelések. Ezek a keresőoptimalizálás szempontjából elengedhetetlennek számítanak. A legtöbb weboldalon azonban mindez hiányos, sokszor csak egy-egy képet találni a termékekhez, se leírás, se a tulajdonságok feltüntetése, se egyéb információ nem áll az érdeklődők rendelkezésére. 

A webhelytérkép hiánya

Még egy nagy SEO hibával találkozhatunk, ez pedig a sitemap.xml, azaz a webhelytérkép hiánya. Ez egy olyan fájl, ahol szerepelnek a honlap oldalai, így a keresőmotorok sokkal könnyebben rátalálhatnak az adott weblapra. Rengeteg vállalkozónál, webshopnál azonban nem kerül feltöltésre, így nem csoda, ha nem talál rájuk elegendő felhasználó. Az online marketing ügynökségek azonban ebben is segítséget tudnak nyújtani, hiszen a beállításra egyszer van szükség, onnantól viszont nem kell többé túl sokat foglalkozni ezzel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását